Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hotelier Nisipurile de Aur, Bulgaria: 50% din turiştii noştri sunt români, aici se vorbeşte limba română

turism

Aproape jumătate din turiştii care se cazează în hotelurile din Nisipurile de Aur sunt români, astfel că în zonă nu este necesar să vorbeşti limba engleză, deoarece limba română este des întâlnită, a declarat sâmbătă Emine Baldji, director de marketing Prestige Deluxe Hotel Aquapark Club, la o conferinţă organizată pentru presa din România. Totodată, la fel ca în România, există problema găsirii de personal calificat, potrivit acestuia.

”Sunt zone în care nu trebuie să vorbeşti limba engleză, pentru că toţi vorbesc română. În acest an, 50% din turişti sunt români, la fel ca anul trecut. Mai mult, aici sunt hoteluri care se deschid special pentru români”, a declarat Emine Baldji, director de marketing Prestige Deluxe Hotel Aquapark Club, conform news.ro.

Nisipurile de Aur este una dintre cele mai mari şi mai cunoscute staţiuni de pe litoralul bulgăresc, aici fiind înregistrate peste 70 de hoteluri şi vile.

”Încercăm să fim mai aproape de piaţa românească. Ne dorim să creştem numărul turiştilor români care vin la noi. În ultimii doi-trei ani, clienţii români au devenit principala ţintă pentru această regiune”, a adăugat ea.

Prestige Deluxe Hotel Aquapark Club de patru stele a fost inaugurat în 2017 şi are 161 de camere şi 220 de locuri de parcare.

”Pentru a evita problemele frecvente din Bulgaria, din ultimii ani, parcarea maşinilor turiştilor este gratuită şi monitorizată video şi cu firmă de protecţie şi pază angajată de hotel. Astfel, turiştii noştri şi bunurile lor sunt în maximă siguranţă”, a adăugat ea.

Sezonul 2019 a început la sfârşitul lunii mai, urmând ca hotelul să se închidă la 1 octombrie.

”Închidem la 1 octombrie deoarece facem îmbunătăţiri în tot hotelul. Mărim sala restaurantului, adăugăm o sală de cofnerinţă şi reparaţiile ulterioare unui sezon plin”, mai spune reprezentantul hotelului.

Pentru anul următor, conducerea hotelului are în plan să prelungească sezonul şi să primească turişti de la începutul lunii mai până la finalul lui septembrie.

”Pentru anul 2020 vom avea plajă proprie, gratuită, cu şezlonguri şi umbrele pentru toţi turiştii cazaţi în hotelul nostru”, a precizat Emine Baldji.

Aproximativ 30-40% din angajaţii hotelului sunt străini, marea lor majoritatea provenind din Ucraina şi Republica Moldova.

”Este foarte dificil să găsim angajaţi, forţă de muncă de calitate. Suntem vecini şi avem aceeaşi problemă ca şi în România, în ceea ce priveşte forţa de muncă”, subliniază ea.

La rândul său, Angelica Chirica, reprezentantul din România al hotelului, afirmă că preţurile sunt mult mai accesibile decât cele din Turcia, de exemplu, oferind aceleaşi facilităţi.

”Este un hotel potrivit pentru un sejur la mare, copiii au locuri de joacă, de relaxare, sunt monitorizaţi, piscinele pentru ei au salvamari, iar părinţii se pot relaxa pe marginea piscinei cu băuturi, îngheţate incluse în sejur”, a declarat Angelica Chirica.

În acest hotel, o camera dublă, la sfârşitul lunii septembrie, costă 40 euro, all inclusiv, iar copiii de până în 11 ani au acces gratuit.

Traian Bădulescu, consultant in turism, a subliniat că Bulgaria rămâne una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă de către români.

"Bulgaria rămâne una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă de către români. Asta din mai multe considerente. Comparativ cu alte ţări din regiune, preturile sunt mai accesibile, iar un alt avantaj este cel al distanţei. Drumul cu maşina personală, de exemplu, durează mult mai puţin faţă de alte destinaţii. In plus, vecinii bulgari sunt foarte ospitalieri cu românii", a spus Bădulescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.