Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hotelierii bulgari nu mai vor să ofere serviciul all-inclusive! Inflația le dă peste cap afacerile

unica.md
all-inclusive

Mai multe hoteluri și restaurante din Varna, Bulgaria, au anunțat că  vor renunța la serviciile all-inclusive de vara viitoare. Această decizie a fost luată după ce prețurile alimentelor au crescut, iar astfel de servicii nu vor mai fi la fel de profitabile.

Avertismentul experților din industrie arată că pentru a se păstra competivitatea, hotelierii bulgari trebuie să păstreze această ofertă, conform Adevărul.ro.

Există o neînțelegere generală a ceea ce este și ce înseamnă all-inclusive. În Turcia, de exemplu, există multe hoteluri care preferă strategia all inclusive pentru că sunt situate în mijlocul pustietății. Nu există nimic în apropiere care să fie văzut ca punct de reper, așa că serviciile lor se concentrează pe menținerea turiștilor complet în complex. Grecia a respins all-inclusive în majoritatea locurilor, deoarece grecii își prețuiesc tavernele și au spus că vor să păstreze economia locală cu ajutorul acestora. Stațiunile noastre de la Marea Neagră au fost create pe baza all-inclusive, am numit-o pensiune completă, pentru că nu exista un loc unde oaspeții să mănânce în afara hotelului. All-inclusive există în Bulgaria de peste 60 de ani și va continua să existe, acolo unde serviciul funcționează în beneficiul hotelierilor”, a declarat pentru televiziunea publică bulgară directorul Institutului de Analiză și Evaluare a Turismului, Rumen Draganov, potrivit Novinite.

Ne aflăm într-o luptă competitivă acerbă în turism. Cine este mai bun și cine știe cum să o facă, câștigă vizitatorii. Concurența constă în faptul că raportul preț-calitate trebuie să fie foarte bun, iar publicitatea trebuie să meargă pe bază de cuvânt. Vizitatorii recomandă locul rudelor și prietenilor lor”, a spus Draganov.

În ultimii ani, serviciile all-inclusive sunt într-o continuă creștere în ceea ce privește prețul, iar acest lucru este direct proporțional cu majorarea costului unei vacanțe sau chiar majorarea bugetului alocat pentru concediu. Pentru a menține prețurile mai scăzute, astfel încât hotelierii să beneficieze în continuare de un număr cât mai mare de turiști, foarte mulți au anunțat că vor renunța la serviciul all-inclusive, în detrimentul unui sistem de cazare care oferă doar micul dejun, sau micul dejun și cina, lăsând de-o parte masa de prânz.

Anul acesta, prețurile au ajuns la 700 – 900 de leva pe cameră cu un pachet all-inclusive. Vrem să fim mai competitivi, vrem să le oferim turiștilor posibilitatea de a alege, pentru că sunt turiști care la prânz preferă să meargă într-o excursie, preferă să fie în afara complexului hotelier”, a declarat președintele Asociației hotelurilor și restaurantelor bulgare din Varna, Pavlin Kosev.

De asemenea, experții din domeniu comunică faptul că majoritatea turiștilor preferă să își plătească vacanțele integral, în avas. Astfel, majoritatea tind să graviteze spre oferte care, pe lângă trei mese pe zi, oferă și umbrelă și șezlong pe plaja privată a hotelului.

Hotelurile care au peste 300, 400, 500 de paturi, de 4 stele, așa e în Grecia, așa e în Turcia, se bazează pe all inclusive, pentru că așa cere tour-operatorul, așa cere clientul. Deci concurența pune presiune pe noi și, cel puțin în viitorul apropiat, nu văd o renunțare în masă la all inclusive pe litoralul nostru de la Marea Neagră, pentru că vom rămâne fără turiști”, a spus Stoyan Marinov.

Potrivit experților din industrie, echilibrul dintre prețul și calitatea ofertelor all-inclusive este dificil. Din cauza creșterii prețurilor alimentelor, vacanța de vara viitoare va costa cu aproximativ 5-10% mai mult.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.