Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hoții au dat lovitura: au furat un obiect bisericesc în valoare de 2 milioane de dolari

cruce

Un tabernacul din aur în valoare de peste 2 milioane de dolari a fost furat dintr-o biserică catolică din districtul newyorkez Brooklyn, au informat duminică medii locale citate de EFE, relatează Agerpres.

Poliţia crede că hoţii au intrat prin efracţie în biserică, unde în prezent se execută lucrări de restaurare, şi au folosit instrumente pentru a deschide altarul şi a fura valorosul obiect de cult cu o vechime de peste un secol.

Hoţii au decapitat de asemenea mai multe statui reprezentând îngeri, potrivit responsabililor bisericii Saint Augustine din cartierul Park Slope, din Brooklyn.

"Este devastator, deoarece tabernaculul era piesa centrală a bisericii noastre", a declarat ziarului New York Post, preotul Tumino.

"Faptul că un hoţ a profanat cel mai sfânt loc al frumoasei noastre biserici şi a avut grijă să dezarmeze sistemul de securitate este un act atroce şi o lipsă de respect", a precizat el.

Tabernaculul, obiect de cult dintr-o biserică romano-catolică sau greco-catolică, este un dulăpior sau o cutie (uneori în formă de biserică), în care se păstrează ciboriumul ce conţine hostiile consacrate în cursul liturghiei, respectiv sfânta cuminecătură. Poate fi realizat din lemn, metal, sau piatră şi este păstrat de obicei în spatele altarului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.