Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hoții au furat o carte din 1787 din Biblioteca Academiei din Cluj și au vrut să o vândă în Ungaria

facebook.com
Biblia biblioteca carti

O carte de patrimoniu, din anul 1787, a fost furată din Biblioteca Academiei Române, filiala Cluj. Volumul a fost pus în vânzare pe un site de licitații online din Ungaria.

Citește și: Raport EXPLOZIV: Tot mai mulți medici se îmbolnăvesc cu noul coronavirus; orașele în care au fost înregistrate cele mai multe decese

Polițiștii clujeni arată că, la 1 octombrie 2019, s-au sesizat din oficiu cu privire la furtul unei cărţi care datează din anul 1787. Aceasta a fost sustrasă din Biblioteca Academiei Române, filiala Cluj. Volumul intitulat „Hunnias, vagy Magyar Hunyadi, az az Ama` hires Magyar Vezel Hunzadi Janos, eletenek egygy resze, mellyet a` Virgilius` Eneisse` formajaba ontve, negy soru Magyar Strofakkal” îl are ca autor pe Horvath Adam.

Cartea a fost găsită pe un site de licitaţii online din Ungaria, iar în urma probatoriului administrat a fost emis un ordin european de anchetă, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Prin intermediul cooperării internaţionale, organele judiciare din cadrul Poliţiei Budapesta au reuşit indisponibilizarea cărţii, care se afla la o casă de licitaţii din Budapesta, informează Mediafax.

În cursul lunii iunie, Inspectoratul de Poliţie al Budapestei a ridicat sechestrul asupra cărții, astfel că, în luna august, Biblioteca Academiei Române a emis o împuternicire pentru poliţiştii din cadrul IPJ Cluj, în vederea ridicării acesteia de la autorităţile judiciare maghiare.

În perioada 10-12 august a fost constituită o delegaţie externă a IPJ Cluj, cu scopul desfăşurării unor activităţi de audiere, precum şi a ridicării volumului. Luni, cartea a fost predată reprezentanţilor Bibliotecii Academiei Române. Polițiștii desfăşoară în continuare activităţi în vederea identificării autorilor furtului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.