Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hoții au furat vinuri de la un broker în valoare de 500.000 de euro

vinuri-romania

Aproximativ o sută de lăzi de vinuri renumite, precum Petrus, Mouton-Rothschild sau Ausone, au fost furate de la domiciliul unui broker din Bordeaux, sud-vestul Franţei, valoarea pagubelor fiind estimată la aproximativ 500.000 de euro, a declarat vineri pentru AFP o sursă din poliţie, relatează Agerpres.

Citește și: Raportul BNR asupra inflației: 'Dinamica viitoare a preţurilor administrate reprezintă o sursă sporită de incertitudini'

Hoţii au reuşit să creeze duminică o breşă în clădire fără a alerta vecinii şi au intrat în pivniţă, de unde au furat sticlele de vinuri scumpe, unele cu o vechime de zeci de ani. Pivniţa respectivă conţinea majoritatea vinurilor celebre de Bordeaux, precum şi un prestigios vin de Bourgogne, renumitul Romanée-Conti.

"Astfel de furturi au loc de obicei la castele şi depozite", a declarat sursa citată de AFP.

Potrivit cotidianului Sud-Ouest, un număr de 37 de lăzi de vinuri scumpe au fost furate de la un domeniul viticol din sudul departamentului Gironde în 2015. Anterior, în anul 2007, depozitul unui comerciant de vinuri din Bordeaux a fost ţinta hoţilor.

În acelaşi an, doi paleţi de vinuri scumpe au fost furaţi dintr-o clădire amplasată la marginea oraşului Bordeaux, valoarea prejudiciului fiind estimată la 400.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.