Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hoții au spart sediul Federației sud-africane, dar trofeul Cupei Mondiale a rămas în siguranță

news.sky.com
africa de sud rugby

Doi hoţi au pătruns în noaptea de luni spre marţi în sediul Federaţiei sud-africane de rugby (SARU) de unde au furat mai multe bunuri, nu însă şi trofeul Cupei Mondiale, cucerit de Springboks pentru a doua oară consecutiv, la finele lui octombrie, la turneul organizat în Franţa, scrie BBC.

Camerele de luat vederi i-au surprins pe cei doi, cu cagule pe faţă, când au intrat prin efracţie în clădirea de birouri aparţinând SARU, aflată în nordul capitalei legislative Cape Town, forţând o fereastră de la parter şi pătrunzând în sala unde erau expuse trofeele. Unul dintre ei, având mănuşi în mâini, ridică un pic în aer trofeul mondial apoi îl pune la loc, furând însă sticle de whisky, tricouri ale naţionalei Africii de Sud semnate de jucători şi laptopuri pe care le-a îngrămădit într-o geantă, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al SARU a precizat că toate trofeele au rămas la locurile lor, deşi iniţial exista îngrijorarea că acestea au fost sustrase. Deocamdată, cei doi hoţi nu au fost identificaţi.

Aşa cum se ştie, în finala CM 2023 de luna trecută, Africa de Sud a învins Noua Zeelandă cu 12-11, la Paris, şi a devenit prima naţiune care a câştigat turneul de patru ori.

Springboks au sărbătorit acest succes printr-un turneu efectuat în mai multe oraşe sud-africane, unde a fost prezentată Cupa, iar preşedintele Cyril Ramaphosa a declarat, de asemenea, ziua de 15 decembrie drept sărbătoare publică pentru a marca succesul naţionalei de rugby.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.