Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Huawei acuză un fost angajat de spionaj comercial - cazul va fi judecat de un tribunal din Texas

TechNews
Huawei

Huawei Technologies, care contestă interdicţia de a face afaceri cu companiile americane, va începe luni un alt proces, în Texas, în care acuză un fost angajat de spionaj comercial, transmite Reuters potrivit news.ro.

Procesul, care include acuzaţii de spionaj comercial, escrocherie, şi formarea unei baze de date cu tehnologia companiilor concurente, promite să menţină Huawei în centrul atenţiei pe fondul interdicţiei de a face afaceri în SUA şi al presiunilor Casei Albe asupra alianţilor săi, de a nu cumpăra echipamentele de reţele ale companiei, din cauza riscurilor de securitate.

Luni începe selecţia juriului, la un tribunal federal din Sherman, Texas, iar procesul va dura probabil trei săptămâni,

Separat, judecătorul Amos Mazzant va audia şi cererea Huawei de a anual interdicţia impusă de administraţia Trump vânzărilor de produse ale companiei către agenţiile guvernamentale şi contractorilor.

Huawei îl acuză pe fostul său angajat Ronnie Huang şi compania startup a acestuia, CNEX Labs, de excrocherie pentru a-i fura tehnologia şi a-i fura angajaţii, potrivit documentelor din instanţă.

CNEX dezvoltă cipuri care accelerează stocarea datelor în reţele cloud.

Huang a negat că ar fi comis fapte ilegale şi a dat la rândul său în judecată Huawei, acuzând compania că se foloseşte de justiţia americană pentru a dobândi tehnologia sa şi a altor companii şi a-şi reprima concurenţa.

Huawei cere despăgubiri de ”multe zeci de milioane de dolari” şi drepturile pentru circa 30 de secrete comerciale şi patente ale CNEX, potrivit unui purtător al companiei chineze.

Între alte acuzaţii, Huawei susţine că un alt angajat al companiei a furat unele dintre secretele comerciale, înainte de a pleca la CNEX.

Huang a înfiinţat CNEX în 2013 şi a atras peste 100 de milioane de dolari de la susţinători, inclusiv de la Dell Technologies şi Microsoft.

Huang susţine că un oficial al Huawei s-a dat drept un posibil cumpărător, iar compania s-a folosit de legăturile cu o universitate din China pentru a obţine acces la proiectele CNEX.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.