Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Huawei anunță propriul sistem de operare - HarmonyOS - pentru a concura cu Android

Wccftech
Huawei

Huawei a prezentat vineri propriul sistem de operare, în condiţiile în care se confruntă cu ameninţarea pierderii accesului la sistemele Android, cu care sunt echipate tabletele şi smartphone-urile grupului chinez de telecomunicaţii, pe fondul escaladării tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, transmit BBC, Reuters şi AFP preluat de ageepres.

Huawei este cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume şi al doilea producător de smartphone-uri la nivel global. 

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, preşedintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane să desfăşoare comerţ în telecomunicaţii cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea naţională, o măsură ce vizează în special Huawei, gigantul chinez de telecomunicaţii, considerat "oaie neagră" de către Washington. 

Richard Yu, director în cadrul Huawei, a anunţat la o conferinţă de presă desfăşurată în oraşul Dongguan, că noul sistem, numit HarmonyOS sau HongMeng în chineză, "va aduce lumii mai multă armonie şi avantaje". "Harmony OS este complet diferit de Android şi iOS", a adăugat Yu, referindu-se la sistemele de operare dezvoltate de Google şi Apple. În oraşul Dongguan din sudul Chinei Huawei a construit un campus extravagant, inspirat din oraşele europene.

Mult aşteptatul soft este considerat crucial pentru supravieţuirea Huawei dacă nu va mai avea acces la Android, sistem de operare al Google.

Prima versiune a sistemului de operare va fi lansată anul acesta pe unele produse Huawei iar în următorii trei ani pe toate dispozitivele companiei.

Deocamdată, Huawei va folosi Android pentru telefoanele sale mobile inteligente. Iniţial HarmonyOS va fi dezvoltat în China, apoi va fi disponibil pe plan global.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.