Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Huawei duce mai departe RĂZBOIUL cu SUA: Va continua să ofere actualizări produselor vândute

TechNews
Huawei

Filiala din România a companiei chineze de telecomunicaţii Huawei a anunţat, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că va continua să ofere actualizări produselor existente care au fost vândute, la nivel mondial, în pofida sancţiunilor impuse de Statele Unite.

Redăm "Declaraţia Huawei cu privire la Google și Android", transmisă MEDIAFAX ca reacţie la decizia SUA de impunere a unor noi restricţii privind accesul Huawei la echipamente americane.

Citește și: Ministrul Educației a făcut noi precizări! În ce condiții vor începe școlile

"Huawei a contribuit substanțial la dezvoltarea Android la nivel global. În calitate de partener global principal al Android, compania a colaborat îndeaproape cu platforma sa open-source pentru a dezvolta un ecosistem de care să beneficieze atât utilizatorii, cât și întreaga industrie. Huawei va continua să ofere actualizări de securitate și servicii post-vânzare tuturor smartphone-urilor și tabletelor Huawei existente care au fost vândute - sau care sunt încă pe stoc - la nivel global. Vom continua să construim un ecosistem software sigur și sustenabil, pentru a oferi cea mai bună experiență tuturor utilizatorilor din întreaga lume", anunţă Huawei România într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Huawei a făcut acest anunţ în contextul în care Administraţia Donald Trump a anunţat luni, potrivit agenţiei Reuters, noi restricţii privind accesul companiei chineze Huawei la echipamente de telecomunicaţii din Statele Unite.

Departamentul Comerţului de la Washington a dispus extinderea restricţiilor anunţate în luna mai, care au rolul limitării accesului Huawei la semiconductori produşi sub licenţă americană.

De asemenea, 38 de filiale Huawei din 21 de ţări vor fi introduse pe lista de sancţiuni a SUA, numărul filialelor vizate ajungând astfel la 152, potrivit unor surse guvernamentale de la Washington.

Citește și: Virgil Musta dezvăluie de ce e obligatorie internarea persoanelor testate pozitiv cu Covid-19: ‘Din păcate, au ajuns la Terapie Intensivă’

Secretarul american al Comerţului, Wilbur Ross, a declarat pentru postul Fox Business că noile măsuri sunt necesare deoarece restricţiile introduse în mai "au permis unele acţiuni evazive". "Noile reguli arată clar că orice utilizare a softurilor sau a altor echipamente americane este interzisă, necesitând licenţă", a explicat Wilbur Ross.

Administraţia Donald Trump a impus limite privind colaborarea Huawei cu firme americane şi a îndemnat ţările aliate să adopte măsuri similare, invocând riscuri asupra siguranţei naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.