Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Huawei îl contrează pe ambasadorul SUA la Bucureşti, după ce a avertizat România să nu folosească tehnologia 5G furnizată de chinezi

TechNews
Huawei

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, avertizează România să nu folosească tehnologia 5G furnizată de Huawei. Zuckerman spune că Ericsson, Nokia, Samsung şi Qualcomm sunt alternative de încredere la tehnologia chineză.

Adrian Zuckerman a amintit că Huawei a fost pusă sub acuzare, săptămâna trecută, de Departamentul de Justiţie al SUA pentru fraude şi complot pentru a fura secrete comerciale.

Citește și: Tribunalul București a hotărât ce se întâmplă cu dosarul lui Liviu Dragnea

Compania Huawei, într-un mesaj transmis STIRIPESURSE.RO, i-a dat replica reprezentantului american și îl acuză că ”a încercat să denatureze sensul conceptului de securitate, comerț și libertate, utilizând zvonuri nefondate si presupuneri drept dovezi”.

”Prin mesajul transmis instituțiilor media din România în data de 17 februarie 2020, Ambasadorul Statelor Unite în România, domnul Adrian Zuckerman, a încercat să denatureze sensul conceptului de securitate, comerț și libertate, utilizând zvonuri nefondate si presupuneri drept dovezi. În plus, a dorit să folosească doar informații în avantajul său, pentru a induce în eroare publicul din România, ceea ce reprezintă adevărata amenințare.

Citește și: Ultimă oră! Un alt ministru a primit aviz negativ

Reputația Guvernului Statelor Unite a fost foarte afectată de raportul publicat de Washington Post săptămâna trecută despre modul în care CIA a folosit o companie producătoare de echipamente de criptare pentru a spiona alte țări, acesta încercând să distragă atenția publicului larg printr-o acțiune în instanță împotriva Huawei.

Nu a existat niciodată vreo reglementare sau dovadă care să ateste faptul că Huawei este sub supravegherea guvernului chinez pentru a oferi accesul la tehnologie și informații armatei chineze sau agențiilor de informații chineze. Cu toate acestea, legea „CLOUD Act” obligă companiile de tehnologie din SUA să furnizeze date atunci când guvernul american le cere acest lucru.

Citește și: Lovitură pentru PSD! CCR întoarce Ordonanța de Urgență a Guvernului Dăncilă

UE și statele sale membre au purtat pe perioada a 10 luni discuții pentru a redacta toolbox-ul 5G, în urma cărora au fost definite 9 categorii de riscuri și au fost propuse 29 de metode de atenuare a acestora. Toolbox-ul 5G reprezintă un mod de abordare foarte profesionist, care diminuează relevanța conținutului memorandumului de înțelegere referitor la tehnologia 5G propus de Statele Unite. Memorandumul confirmă incapacitatea Statelor Unite de a-și gestiona securitatea rețelelor de telecomunicatii pe baza unor criterii tehnice obiective.

Huawei salută poziția obiectivă a UE și suntem dispuși să contribuim cu capacitatea noastră profesională și să depunem toate eforturile pentru crearea unei societăți digitale mai bune, împreună cu clienții și partenerii noștri români. Avem toată disponibilitatea pentru abordarea problematicilor legate de securitatea cibernetică din România în condiții de deplină siguranță.”, susține Huawei.

Citește și: Tribunalul București a hotărât ce se întâmplă cu dosarul lui Liviu Dragnea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.