Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Huawei, implicat într-un nou scandal de spionaj în favoarea guvernului chinez: Serviciile de informaţii din Olanda propun excluderea grupului de la reţeaua 5G

Wccftech
Huawei

Serviciile de informaţii olandeze anchetează în legătură cu unele suspiciuni de spionaj în cazul grupului Huawei în beneficiul guvernului chinez, care ar fi lăsat o 'uşă deschisă' la datele clienţilor marilor societăţi de telecomunicaţii, a relatat joi influentul cotidian De Volkskrant, citat de AFP, potrivit agerpres.ro.

Ancheta intervine în timp ce implicarea furnizorului chinez de echipamente în noile infrastructuri de telefonie mobilă 5G face obiectul unor dezbateri aprinse în mai multe ţări occidentale.

Potrivit ziarului De Volkskrant, serviciile de informaţii olandeze (AIVD) au refuzat să confirme informaţia, afirmând că niciodată nu se pronunţă în cazul unor operaţiuni în curs de desfăşurare.

Citește și: Cutremur pe piață! Opoziția anunță că Liviu Dragnea a concediat azi zeci de mii de oameni

Serviciile de informaţii 'nu comentează cazuri individuale', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al AIVD, Hilbert Bredemeijer.

Citat de De Volkskrant, Huawei a negat existenţa unei anchete, afirmând: 'În toate ţările unde ne desfăşurăm activitatea, respectăm legile şi reglementările şi protejăm viaţa privată a clienţilor noştri'.

În articolul său, cotidianul - care citează surse din cadrul serviciilor secrete - dezvăluie că Huawei ar fi lăsat o 'uşă deschisă' secretă la datele clienţilor de la trei reţele importante olandeze: Vodafone/Ziggo, T-Mobile/Tele2 şi KPN.

Citește și: Informații de ultimă oră despre Elena Udrea! S-a întâmplat în secret

AVDI încearcă în prezent să stabilească dacă există o legătură cu tentative de spionaj chinez, potrivit publicaţiei menţionate.

Dezvăluirile din presă intervin într-un moment critic pentru guvernul premierului olandez Mark Rutte, care trebuie să decidă în curând în problema unei eventuale participări a Huawei la noua reţea 5G în Olanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.