Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Huawei începe lupta cu SUA: A dat în judecată America fix pe teritoriul său

TechNews
Huawei

Compania chineză de tehnologie Huawei luptă împotriva noilor restricţii venite din partea Comisiei Federale de Comunicaţii (FCC) din SUA, care limitează micile afaceri care i-au rămas în Statele Unite, transmite CNN, potrivit Mediafax.

Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii şi unul dintre brandurile de smartphone-uri de top, a declarat, joi, că a intentat un proces în New Orleans, contestând o decizie recentă a FCC care interzice transportatorilor americani să utilizeze subvenții federale pentru achiziționarea echipamentelor Huawei.

Song Liuping, reprezentantul juridic al Huawei, a spus la o conferinţă de presă că preşedintele Comisiei Federale de Comunicaţii Ajit Pai are ca ţintă Huawei, pe motiv că "este o companie chineză, asta e singura scuză". "A încercat să răspândească teamă în privinţa Huawei, folosind cuvinte ca 'back door' - uşa din spate - pentru a speria oamenii, dar nu oferă nicio dovadă", a spus acesta.

Citește și: Scene ȘOCANTE: Bătrân legat, bătut și tâlhărit de un bărbat care s-a dat JURNALIST și de amicii acestuia

Echipa juridica a Huawei argumentează că cerinţele FCC sunt în afara legii pentru că nu oferă nicio dovadă în privinţa ameninţărilor la securittatea națională, ceea ce reprezintă o încălcare a Constituţiei americane şi a altor legi. Compania a mai adus argumente asemănătoare şi în alte litigii împotriva Guvernului american.

Ultima acţiune în instanţă face parte din strategia Huawei de a combate campania de presiune a SUA asupra opiniei publice din străinătate.

În martie, Huawei a dat în judecată Guvernul american pentru o lege care a oprit agenţiile federale să mai cumpere produse ale companiei. Executivii companiei chineze au publicat articole de opinie în Wall Street Journal şi în USA Today, insistând asupra faptului că Huawei nu este "o unealtă a administraţiei chineze". De asemenea, compania a cheltuit suma de 1,9 milioane de dolari în activitatea de lobby din Washington, mult în comparaţie cu suma de 165.000 de dolari din 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.