Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Huawei intenționează să construiască prima fabrică europeană de echipamente 5G, în Franța

TechNews
Huawei

Huawei va construi prima sa fabrică europeană, în Franța, a declarat joi Liang Hua, președintele companiei, care care se luptă, la nivel mondial, cu acuzațiile SUA potrivit cărora Beijingul ar putea folosi echipamentul firmei pentru spionaj, anunță Reuters.

Liang Hua a declarat că va investi 200 de milioane de euro în prima fază, de înființare a unității, care va crea 500 de locuri de muncă.

Europa a devenit pentru Huawei un teren de luptă major, în condițiile în care neagă că echipamentul său reprezintă o amenințare la adresa securității.

"Acest site va furniza echipamente pentru întreaga piață europeană, nu doar Franța", a declarat Liang într-o conferință de presă.

Citește și: BREAKING Peste 3.000 de cetățeni din Italia au intrat în România în ultimele 24 de ore (oficial)

Tehnologia 5G va antrena un salt imens în viteza și capacitatea comunicațiilor și un vârf exponențial în conexiunile între miliarde de dispozitive, de la frigidere inteligente până la mașini fără șofer.

Nu este clar dacă decizia lui Huawei a avut binecuvântarea președintelui francez, Emmanuel Macron, care a curtat investitorii străini, dar a și avertizat despre intrarea companiilor din China în economia Uniunii Europene.

Liang a declarat că Huawei și-a prezentat planul guvernului francez.

Franța este în stadii incipiente de extindere a rețelei sale 5G și încă nu a selectat furnizori. Guvernul Macron a afirmat că, în principiu, ar favoriza Nokia sau Ericsson, dar că va avea o atitudine corectă față de Huawei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.