Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Huawei se pregătește de DEZASTRU - Compania anunță o scădere de 40% - 60% a livrărilor internaţionale de smartphone-uri

TechNews
Huawei

Huawei Technologies se pregăteşte pentru o scădere de 40% - 60% a livrărilor internaţionale de smartphone-uri, potrivit unui articol Bloomberg preluat de Reuters.

Compania chineză de tehnologie caută soluţii care includ retragerea celui mai recent model al său, Honor 20, de pe pieţele din străinătate, au declarat persoane apropiate situaţiei, conform News.ro.

Citește și: STUDIU: Tehnologia 5G în România va determina schimbări ample în infrastructura reţelelor de telecomunicaţii

Dispozitivul va intra la vânzare în unele regiuni din Europa, inclusiv în Marea Britanie şi Franţa, pe 21 iunie. Directorii companiei vor monitoriza lansarea şi ar putea reduce livrările dacă vânzările vor fi slabe, au explicat sursele.

Directorii de marketing şi de vânzări ai Huawei anticipează pentru acest an un declin al volumului vânzărilor de smartphone-uri de 40% - 60%, potrivit articolului.

Pentru a compensa scăderea vânzărilor în străinătate, Huawei vrea să obţină în acest an până la jumătatea din piaţa smartphone-uri din China. Reprezentanţii companiei nu au răspuns solicitărilor de comentarii din partea Reuters.

În luna mai, guvernul american a inclus Huawei pe o listă neagră de companii care nu pot face afaceri cu companii americane, din motive de securitate naţională.

La momentul respectiv, fondatorul şi directorul general al Huawei, Ren Zhengfei, a spus că restricţiile „ar putea încetini, dar numai uşor, dezvoltarea companiei”.

O restricţie similară impusă la începutul anului 2018 companiei chineze ZTE aproape i-a distrus afacerile, înainte ca interdicţia să fie ridicată.

Problemele Huawei alimentează tensiunile comerciale dintre Washington şi Beijing. Preşedintele american Donald Trump a declarat că plângerile Statelor Unite împotriva Huawei ar putea fi rezolvate în cadrul unui acord comercial dintre SUA şi China.

Intrarea în vigoare a interdicţiei împotriva Huawei a fost amânată de Washington cu trei luni. Cu toate acestea, compania Broadcom a provocat un şoc pe piaţa cipurilor, estimând că tensiunile comerciale dintre Statele Unite şi China şi interdicţia impusă Huawei ar putea avea un impact negativ de 2 miliarde de dolari asupra vânzărilor sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.