Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Human Rights Watch susține o distribuire echitabilă a vaccinului anti-COVID-19 în Siria

zf.ro
vaccin COVID-19

ONG-ul Human Rights Watch (HRW) a lansat marţi un apel la sprijinirea organizaţiilor umanitare în Siria pentru a garanta o distribuire ''echitabilă'' a vaccinurilor anti-COVID-19 şi administrarea lor celor mai vulnerabile persoane, transmite AFP, potrivi AGERPRES.

În Siria, ţară devastată de război, majoritatea covârşitoare a populaţiei depinde de ajutoarele furnizate de organizaţiile umanitare.

''Cei care furnizează vaccinuri Siriei trebuie să facă tot posibilul pentru a se asigura că ele ajung la cei mai vulnerabili, indiferent unde se găsesc în ţară'', a subliniat într-un comunicat Sara Kayyali, expertă a HRW pentru Siria.

Citește și: Jurnalistul Radu Tudor îi ia apărarea lui Raed Arafat, după intervenția de la Balș: 'S-au reactivat decerebrații care îi cer demisia'

La finalul lunii ianuarie, guvernul sirian a aprobat aderarea la sistemul COVAX, pus în practică de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a garanta distribuirea vaccinurilor către ţările cele mai defavorizate. Damascul a subliniat însă că obţinerea vaccinului nu ar trebui să ''aducă atingere suveranităţii'' ţării.

''Deseori guvernul a întârziat autorizaţiile, ceea ce înseamnă că a interzis anumite medicamente şi alte produse să ajungă în terotoriile pe care nu le controlează'', a adăugat HRW.

Zonele kurde se află şi mai mult la mila regimului sirian, ele nemaiputând beneficia de mecanismul de ajutor transfrontalier, gestionat de ONU, care permitea accesul mai facil al ajutoarelor internaţionale.

De asemenea, HRW a atras atenţia asupra ''provocărilor logistice'' pentru distribuirea vaccinurilor în întreaga ţară, dând ca exemplu probleme întâmpinate în asigurarea temperaturilor scăzute necesare păstrării vaccinului.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.