Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hummer revine în forță: transformare spectaculoasă a controversatelor mașini care au făcut furori în SUA

i.ytimg.com
hummer

General Motors va scoate pe piață un Hummer electric care ar putea fi pus în vânzare până la începutul anului 2022, informează Wall Street Journal, potrivit Mediafax. Starul baschetbalist LeBron James va promova întoarcerea Hummer, a cărui producție s-a oprit în urmă cu un deceniu.

Noul model Hummer va fi, probabil, vândut în volume mici, ca un vehicul robust , pentru pasionații de off-road. Oferta companiei va cuprinde mai multe SUV-uri mari și camioane electrice, în următorii câțiva ani.

Decizia GM de a readuce Hummer-ul ca model electric este neașteptată pentru un nume care a devenit un simbol al poluări excesive. Hummer a trecut de la vânzări în creștere constantă și un simbol al statutului social la începutul anilor 2000 la o țintă frecventă a ecologiștilor, pe măsură ce prețul carburanților a crescut și vânzările s-au redus.

Numele Hummer este derivat din vehiculul militar cunoscut sub numele de Humvee, care este încă produs de AM General din South Bend, Indiana. GM a achiziționat versiunea civilă la sfârșitul anilor 1990 și și-a extins agresiv rețeaua de distribuție în timp ce a câștigat atenția unor celebrități precum Arnold Schwarzenegger.

Modelele Early Hummer cântăreau 2.700 de kilograme în plus și consumau un galon de benzină la 10 mile (3,7 litri la 16 km, adică un consum de 23 de litri la 100 de km). Un oficial Sierra Club a declarat că Hummer „a întruchipat cele mai greșite impulsuri ale industriei auto americane”.

Modelul Hummer și alte camioane electrice vor fi construite la fabrica din Detroit-Hamtramck. Fabrica era propusă pentru închidere, dar compania a angajat 3 miliarde de dolari pentru revizia sa.

Hummer a fost una dintre cele patru mărci la care GM a renunțat în perioada falimentului din 2009, pe fondul criticilor privind mix-ul confuz și costisitor de mărci pe care îl avea. La acea vreme, unii dealeri au spus că au pierdut milioane de dolari investiți în magazinele Hummer.

Producători auto consacrați dar și startup-uri se grăbesc să aducă camioane electrice și SUV-uri pe piața americană, convinși că există o nișă de cumpărători dispuși să plătească în plus.

Tesla a raportat un interes puternic pentru Cybertruck, un vehicul cu aspect futurist, programat să ajungă pe piață până la sfârșitul anului 2021. Ford Motor lucrează la un pick-up F-150 electric. Rivian Automotive, cu sediul în Michigan, intenționează să lanseze un pick-up electric și un SUV până la sfârșitul acestui an.

Analiștii spun că GM, Ford și Fiat Chrysler Automobiles NV obțin cea mai mare parte a profitului lor la nivel mondial din SUV-uri mari și camioane pickup și cred că există loc pentru mai multe modele în showroom-urile lor.

Pe de altă parte companiile au încercat să valorifice nostalgiile trecutului, pe măsură ce își măresc ofertele.

Vezi si: Traian Băsescu răstoarnă calculele de la Cotroceni: 'Momentul de maximă eficiență al PSD sunt localele, cum să te gândești să cuplezi cu legislativele?' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.