Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hunedoara: Investiţiile şi creşterea numărului de practicanţi ai sportului, discutate de autorităţile locale cu ministrul Tineretului şi Sportului

Foto Facebook
Eduard Novak

Finalizarea mai multor investiţii din judeţul Hunedoara şi creşterea numărului persoanelor care practică în mod constant un sport au reprezentat o parte din temele discutate joi, la Deva, de ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Hunedoara, cele mai importante aspecte punctate de ministrul Novak s-au referit la necesitatea prioritizării sporturilor în România, în contextul în care sunt înregistrate peste 70 de federaţii sportive, dar şi ţinta stabilită pentru ca ţara noastră să se claseze în primele 10 locuri la Jocurile Olimpice din anul 2032.

"Tot pentru anul 2032 se doreşte ca procentul din populaţie care practică în mod constant un sport să crească la 30%, de la 5% cât se înregistrează în prezent, dar şi propunerea ca în sistemul de învăţământ de stat românesc elevii să aibă ore de educaţie fizică zilnic. Alte aspecte importante s-au referit la înfiinţarea a şase centre naţionale de pregătire în sport şi la consolidarea de parteneriate viabile cu investitorii privaţi", a precizat Instituţia Prefectului, preluată de Agerpres.

Din perspectiva judeţului Hunedoara, s-au reluat discuţiile cu privire la finalizarea investiţiilor începute la Clubul de tir cu arcul de la Aninoasa, reabilitarea Stadionului Michael Klein din Hunedoara şi încheierea celor de la hotelul şi Centrul de recuperare medicală sportivă de la Geoagiu-Băi.

Ministrul Tineretului şi Sportului va fi prezent, în calitate de concurent, la Turul Municipiului Deva la ciclism, competiţia fiind prevăzută să aibă loc în acest week-end.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.