Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR, despre târgul propus de Ponta lui Iohannis: E peste Constituție

Kelemen Hunor

Premierul Victor Ponta a declarat  ca își dă demisia din funcția de premier dacă se face 'o ințelegere scrisă' cu președintele Klaus Iohannis. Mai exact, Ponta a precizat că ar putea recurge la un astfel de gest doar dacă următorul premier ar fi tot din coaliţie şi dacă ar exista în prealabil un acord în acest sens, semnat cu preşedintele Klaus Iohannis.

Chestionat pe această temă, liderul UDMR Kelemen Hunor crede că o astfel de înţelegere nu ar fi posibilă.

"Cred că e un pic forţată această idee. Eu nu cred că cineva va face o astfel de înţelegere nici cu premierul, nici cu altcineva, fiindcă asta ar însemna să faci înţelegeri peste Constituţie. Dacă premierul îşi dă demisia, sigur, mingea va ajunge în curtea preşedintelui Iohannis şi el este responsabil, conform Constituţiei, să propună un premier, să vină eventual o coaliţie cu o propunere, care nu-l obligă pe preşedintele Iohannis să propună persoană respectivă. Dar aici, o înţelegere şi mai ales o înţelegere scrisă nu cred că este posibilă, dar este o idee, ce să vă spun...", a declarat, la RFI, liderul UDMR.

Citește și: Ponta i-a propus lui Iohannis un târg pentru demisia din Guvern/ video

Totodată, Kelemen Hunor a declarat că prin rămânerea lui Victor Ponta în fruntea Guvernului va fi afectată atât imaginea Executivului, cât şi a României: "Dacă ne uităm doar ce scrie presa internaţională şi dacă vorbim de România şi dacă vorbim de alte state şi alţi politicieni, lucrurile sunt foarte clare. Sigur, au spus şi alţii, am spus şi noi, am spus şi eu, are de suferit imaginea Guvernului, imaginea României. Culmea este că din punct de vedere economic, lucrurile au început să meargă nu spun extrem de bine, dar cât de cât spre bine. Există o creştere economică, există o speranţă mult mai mare din punct de vedere economic decât acum doi-trei ani, dar lucrurile nu se leagă. Totuşi, pierde din popularitate PSD, pierde din popularitate premierul. Imaginea României are de suferit, fără discuţii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.