Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hyundai Motor Group a anunțat că intenționează să investească 35 de miliarde de dolari în noile tehnologii auto

trafic autostrada

Hyundai Motor Group a anunțat că intenționează să investească 35 de miliarde de dolari în tehnologii auto până în 2025, o parte din sumă urmând să fie direcționată în mașinile autonome, anunță Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Victor Ponta, APEL pentru vot NEGATIV pe proiectul de suflet al lui Dragnea și Vâlcov

Planul, despre care Hyundai a precizat că privește vehicule autonome, conectate și electrice, precum și tehnologie pentru ride-sharing, vine după ce producătorul de automobile și doi dintre afiliații săi au anunțat o investiție de 1,6 miliarde de dolari în firma americană de tehnologie Aptiv.

Guvernul Coreei de Sud este, de asemenea, implicat, anunțând mai multe finanțări pentru vehiculele autonome. Președintele Moon Jae-in a declarat marți că se aștepta ca autovehiculele autonome să reprezinte jumătate din mașinile noi de pe drumurile țării până în 2030.

Guvernul intenționează să cheltuiască 1,4 miliarde de dolari între 2021 și 2027 pentru mașinile autonome și se așteaptă ca Hyundai să lanseze mașini de nivel 4, sau complet autonome, în 2024 și pentru publicul larg până în 2027, a declarat pentru Reuters un oficial al ministerului industriei.

Dar unii experți se întreabă dacă obiectivele stabilite de guvern și de grupul auto, care include și Kia Motors Corp, sunt realiste, având în vedere provocările tehnologice și de costuri și lipsa cunoștințelor tehnologice.

Citește și: Victor Ponta, APEL pentru vot NEGATIV pe proiectul de suflet al lui Dragnea și Vâlcov

Într-un raport de 45 de pagini privind viitoarele tehnologii auto, guvernul a recunoscut că Coreea de Sud are lacune în anumite domenii-cheie necesare pentru autovehicule autonome, cum ar fi inteligența artificială, senzorii și microprocesoarele.

„Hyundai trebuie să cumpere tehnologie de la altcineva, deoarece îi lipsește tehnologia software. Chiar dacă are mulți bani, acest lucru ar putea deveni o povară financiară dacă veniturile sale se deteriorează ”, a declarat Esther Yim, analistă la Samsung Securities.

Alți analiști au remarcat că perspectivele pentru autovehicule auto sunt destul de întunecate.

Unitatea de autovehicule autonome a General Motors, Cruise, a declarat că în iulie a întârziat punerea pe piață a mașinilor peste obiectivul din 2019, deoarece firmele din tehnologie și producătorii auto recunosc că va dura mai mult timp și bani decât se așteptaseră. pentru a face vehicule autonome sigure pentru utilizare nerestricționată pe drumurile publice.

Guvernul Coreei de Sud a declarat că va pregăti un cadru de reglementare și legal pentru mașinile autonome până în 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.