Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii i-au dat dreptate unui bărbat care s-a plimbat gol pe stradă: Ce a spus Înalta Curte spaniolă

judecator justitie

Înalta Curte spaniolă a dat dreptate unui bărbat care a contestat amenda luată pentru că s-a plimbat dezbrăcat pe străzile unui oraș din regiunea Valencia, iar ulterior a încercat să participe la o audiere în pielea goală, scrie Reuters. Este vorba despre un vid legislativ, anunță Mediafax.

Într-o declarație, instanța supremă arată că a respins un apel împotriva unei decizii a unei instanțe inferioare de anulare a amenzilor aplicate bărbatului pentru că a mers dezbrăcat pe străzile din Aldaia, un oraș de la periferia capitalei regionale.

Cu toate acestea, instanța a recunoscut existența unui „vid juridic” în legislația spaniolă în ceea ce privește nuditatea în public.

Alejandro Colomar, în vârstă de 29 de ani, a fost filmat în timp ce ajungea la tribunal purtând doar o pereche de cizme de drumeție, înainte de a i se pune în vedere să se îmbrace pentru a intra în clădire. La proces, el a susținut că amenzile i-au încălcat dreptul la libertate ideologică.

El a declarat pentru Reuters că a început să se dezbrace în public în 2020 și că a primit mai mult sprijin decât insulte atunci când s-a plimbat dezbrăcat, deși a fost amenințat o dată cu un cuțit.

„Amenda nu are niciun sens”, a spus el. „M-au acuzat de exhibiționism obscen. Conform dicționarului, asta implică intenție sexuală și (asta) nu are nimic de-a face cu ceea ce făceam eu”.

Nuditatea publică este legală în Spania din 1988. Oricine se poate plimba dezbrăcat pe stradă fără a fi arestat, dar unele regiuni, precum Valladolid și Barcelona, au introdus propriile legi pentru a reglementa nudismul, în special departe de plajă. Instanța a remarcat că Aldaia nu are nicio lege care să interzică nudismul.

Tribunalul din Valencia a decis că Alejandro Colomar „s-a limitat la a rămâne sau a circula dezbrăcat în momente diferite pe două străzi diferite din Aldaia”, iar comportamentul său nu a implicat o „alterare a siguranței cetățenilor, a liniștii sau a ordinii publice”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.