Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

I-a propus Iohannis șefia SIE lui Cătălin Predoiu?

iohannis predoiu

Premierul propus al PNL, Cătălin Predoiu, pare la ani lumină distanță să obțină o nouă majoritate parlamentară, care să-l aducă în scaunul lui Victor Ponta. Iohannis a ținut să transmită că el nu va mișca un deget pentru a-i aduce la putere pe liberali, care ar putea avea neplăcuta surpriză de a ajunge la guvernare abia în 2016.

Oamenii de incredere ai „neamtului” au inceput sa-i bata apropouri tot mai fatise fostului ministru perpetuu al Justitiei ca sa accepte premiul de consolare pregatit de Palatul Cotroceni. Este vorba despre propunerea neasumata inca de seful statului ca Serviciul de Informatii Externe sa aiba la conducere o dubla comanda Predoiu. Cu generalul Silviu Predoiu, director general adjunct, si liberalul Catalin Predoiu, sef in hartii. Insa nici macar de aceasta functie nu mai poate fi sigur politicianul, Iohannis parand hotarat sa mute decisiv cat mai curand si sa-l lase pe fostul camarad din campania electorala cu buzele umflate, inainte ca procuorii DNA sa avanseze prea mult pe pista ANRP.

Au trecut deja cinci luni de cand Serviciul de Informatii Externe a ramas fara sef, dupa ce Teodor Melescanu si-a dat demisia din fruntea serviciului romanesc de spionaj. Timp arhisuficient pentru ca noul sef al statului sa faca o nominalizare sau cel putin sa demareze consultari pentru a gasi un director general, mai ales ca in cazul SRI nimeni nu i-a pus bete in roate presedintelui Klaus Iohannis. Ca sa nu mai vorbim ca situatia geo-strategica exploziva si mai ales razboiul din Ucraina ar fi trebuit, in mod normal, sa urgenteze luarea unei astfel de decizii. Insa Iohannis refuza, la prima vedere s-ar parea cu o incapatanare demna de o cauza mai buna, sa abordeze subiectul SIE. Insa, dupa cum sustin sursele noastre, presedintele nu face decat sa puna in aplicare un plan minutios, prin care sa impuste doi iepuri dintr-o lovitura. In primul rand, in tot acest timp, emisari de la Palatul Cotroceni se straduiesc, cu disperare, sa-l convinga pe diplomatul Sorin Ducaru, actualul asistent al secretarului general al NATO, sa accepte sefia Serviciului de Informatii Externe, informează National

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.