Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și-a pus mașina electrică la încărcat la stația amenajată de primărie și Surpriză - Angajații primăriei i-au blocat roțile pentru neplata parcării

Grupul Șoferilor din Galați
masina electrica incarcare

Un șofer din Galați, care și-a încărcat mașina la o stație electrică, s-a trezit cu roata blocată de angajații societății Gospodărire Urbană, pe motiv că nu a plătit și parcarea.

Revoltat de situație, bărbatul a povestit pe rețelele de socializare ce a pățit, iar postarea a fost distribuită de zeci de șoferi. De asemenea, el a sunat la serviciul de deblocare roți, iar angajații societății locale au venit și i-au scos caracatița.

„Uitați, ce se întâmplă la Galați. Stai cu mașina la încărcat unde e marcat și semnalizat și îți pun caracatița. Menționez că încărcarea se plătește... cascadorii râsului”, a scris pe Grupul Șoferilor din Galați, Valentin Burghiu și preluat de Adevarul.

Culmea este că tariful de încărcare include și taxa de parcare. „În factura de încărcare e inclusă și parcarea”, spune un gălățean care a publicat o imagine a facturii.

Gălățenii au făcut haz de necaz, comentând pe internet absurdul situației: „Cine a spus că America este țara tuturor posibilităților a mințit. România este cu adevărat țara tuturor posibilităților”; „Sunt curios, dacă veneau cu rampa, o luau cu tot cu stația de încărcare?”.

„E normal, nu contează dacă plătești curentul trebuie sa plătești și parcarea. Nu trebuie sa între bani și la Gospodăria Urbana in cont. Luați-vă mașini electrice!”, a scris ironic un alt gălățean.

Reacția autorităților: primăria schimbă regulamentul

Pățania a ajuns și la urechile autorităților locale. Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, a anunțat public că va fi schimbat regulamentul.

„Mi-a atras atenția un domn în holul Primăriei. Recunosc, este un aspect la care nu ne-am gândit până acum. În principiu, nu trebuie plătită parcarea, pentru că omul respectiv plătește pentru serviciu. A venit să își încarce mașina și îl costă. A fost o omisiune a noastră în realizarea regulamentului și cel mai probabil va trebui să revenim asupra lui”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu, la Reperul TV.

12 stații electrice montate în Galați

Un număr de 12 staţii noi de încărcare a maşinilor electrice, din lotul de 15 pentru care municipalitatea a câştigat finanţare de la Administraţia Fondului de Mediu, au fost puse în funcţiune în oraşul de la Dunăre, a declarat, luni, 20 februarie, primarul din Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Cele 12 staţii au fost montate pe mai multe străzi din cartierele Galaţiului, dar şi în parcările de la Sala Sporturilor, Casa de Cultură a Sindicatelor și Gradina Botanică.

„Continuăm acţiunile pentru un oraş cu un aer cât mai curat şi încurajăm folosirea mijloacelor de transport nepoluante. Vorbim acum despre punerea în funcţiune a 12 staţii pentru maşinile electrice din lotul celor 15 pentru care avem finanţare de la Administraţia Fondului de Mediu. Am instalat până acum 38 de astfel de staţii în oraş, iar numărul lor va creşte tot mai mult datorită proiectelor pe care le avem cu fonduri prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a precizat primarul Ionuţ Pucheanu.

Potrivit edilului șef, Galațiul va fi orașul din România cu cele mai multe stații de încărcare pentru mașinile electrice raportat la numărul de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.