Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și-a rupt gâtul la o săritură în piscină. Cum s-a recuperat medical, în Spitalul `Sfântul Sava`

Spitalul Sfantul Sava
recuperare medicala Sfantul Sava

Fractura de coloană cervicală se numără printre cele mai frecvente consecințe, în cazul  accidentelor rutiere, ale căderilor de la înălțime, dar și în practicarea unor sporturi. Cei mai numeroși pacienți cu astfel de afecțiuni sunt tinerii cu vârste între 15 și 24 de ani, cu precădere bărbați.

Fractura severă de coloană cervicală sau așa numita ”rupere a gâtului” provoacă leziuni ale măduvei spinării, ce pot fi ireversibile și permanente, precum paralizia. Aceasta impune intervenție chirurgicală de urgență, pentru a depresuriza măduva spinării, pentru a reașeza sau reconstrui fragmentele osoase și pentru a repara leziunile provocate măduvii. Operația este întotdeauna urmată de o perioadă de câteva luni de recuperare medicală.

Tânărul Petre Petecilă a suferit un accident la piscină. Și-a fracturat coloana cervicală în două locuri și, după operație, a ajuns pe targă la Spitalul ”Sfântul Sava”, din Pantelimon, în urmă cu un an. Era complet paralizat de la gât în jos. În primele două săptămâni de recuperare medicală, a început să miște degetele de la o mână și de la un picior. După un an de kinetoterapie, fizioterapie, masaj terapeutic, Petre se poate descurca singur: merge susținut doar într-un baston, se poate îmbrăca singur, poate folosi baia, fără ajutor.

”Am început cu evoluție mică, dar foarte importantă, cu mișcatul degetelor de la mâna stângă, de la picior. Aici, la Sfântul Sava, găsești absolut totul în materie de echipamente de recuperare. Nu cred că există ceva ce nu găsești aici. Iar relația cu kinetoterapeuții este de parcă ne-am cunoaște din copilărie. Contează foarte mult să vii la sala de recuperare cu drag, căci este foarte obositor, presupune un efort mare, dar nu prea simți acest efort datorită personalului. Simți că evoluezi și ai un confort psihic, care ajută foarte mult” – Petre Petecilă, pacient al Spitalului ”Sfântul Sava”, din Pantelimon, Ilfov.

content-image

La un an după ce a început recuperarea medicală la Spitalul ”Sfântul Sava”, Petre recomandă acest centru oricui are nevoie de tratament, precum și începerea procedurilor cât mai curând după intervenția chirurgicală.

Spitalul ”Sfântul Sava” este un centru de excelență în recuperare medicală. În cinci ani de funcționare, are peste 5.000 de pacienți recuperați cu succes. Spitalul deține peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație, o ambulanță tip C, cu echipamente de resuscitare și terapie intensivă. Echipamentele inovative permit efectuarea recuperării medicale pasive, fără niciun efort fizic din partea pacientului aflat încă în ATI. Această recuperare medicală timpurie dă șanse mari de succes în refacerea pacientului. Spitalul ”Sfântul Sava” are 18 paturi dotate cu sisteme de monitorizare permanentă a funcțiilor vitale, în regim ATI.

content-image

Spitalul ”Sfântul Sava” din pantelimon, Ilfov, face internări pentru recuperare medicală sau îngrijiri palliative în saloane cu 2 sau 3 paturi. Fiecare salon este conectat la instalația de oxigen, are baie proprie, adaptată nevoilor pacienților cu deficiențe majore locomotorii și este supravegheat video din camerele de gardă, astfel încât în orice moment, pacienții aflați în dificultate sau care au nevoie de ajutor, să fie observați și sprijiniți.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.