Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și-a TURNAT colegii la DNA: Ion Ștefan, ministrul demis al Dezvoltării, a băgat 165 de primari PNL în gura DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
ion stefan

În prag de alegeri locale, 165 de primari liberali riscă să ajungă să fie anchetați de DNA pentru că au fost turnați de propriul ministru. Înainte să ajungă la putere, PNL anunța că vrea să desființeze programul PNDL, înființat de Liviu Dragnea! Numai că, odată instalați la Palatul Victoria, liberalii s-au sucit. Nu doar că au renunțat să mai desființeze ceea ce a făcut Dragnea din pix, ci au decis să continue cu PNDL... 3!

Citește AICI reacția Guvernului

Ion Ștefan, supranumit ”ministrul Grindă”, a fost instalat titular la Dezvoltare, acolo unde a decis ce primării să primească și care să nu primească bani pentru PNDL. Ștefan a decis că facă o serie de controale la proiecte și a descoperit mai multe nereguli. Apoi, a decis ca acele nereguli să fie trimise la DNA. Dar, zicala ”unde dai și unde crapă” se pliază perfect peste ultimele decizii ale ministrului liberal.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre referendumul privind taxa Oxigen:Nu există o soluție perfectă

Astfel, după ce a trimis Corpul de Control, Inspectoratul de Stat în Construcții și Direcția Generală Dezvoltare Regională și Infrastructură să verifice proiectele prin PNDL s-a ajuns la concluzia că, de exemplu, pe PNDL 1, în urma controlului început în noiembrie și finalizat de curând, 38 de primari PNL să ajungă pe mâinile DNA, anunță Antena 3, care a prezentat și o serie de documente în acest sens!

Ion Ștefan și-a trimis propriii primari în gura DNA, iar pe 9 februarie, procurorii au descins la sediul ministerului, de unde au ridicat mai multe documente. Controlul demarat de guvernare PNL a găsit nereguli în cazul a 29 de primari și care au fost sesizate în urma controlului Direcției Generale Dezvoltare Regională și Infrastructură. Alți 9 primari liberali vor da declarații la DNA pentru neregulile descoperite de ISC.

Citește și: Scandal-monstru în Poliție! Pe cine ar proteja Marcel Vela – Reacție dură, după articolul Bugetul.ro

Concret, proiectele celor 29 de edili PNL în cazul cărora DGDRI a găsit nereguli sunt în cuantum de aproape 18 milioane de lei. Ceilalți 9 primari PNL depistați de ISC au proiecte în valoare de aproape 6 milioane de lei.

Însă, lovitura lui ”Grindă” continuă în PNDL 2, acolo unde sunt vizați, de procurorii DNA, 127 de primari din PNL. Conform cifrelor, 79 dintre primarii liberali au picat la controlul DGDRI, iar 48 la cel al ISC. În primul caz, la controlul DGDRI, sumele ce trebuie returnate sunt de peste 62 de milioane de lei, iar la controlul ISC neregulile sunt de aproape 33 de milioane de lei. În total, 165 de primari PNL ar fi în vizor DNA. Totuși, trebuie precizat că s-ar putea ca numărul să fie mai mic, în cazul în care anumite proiecte găsite neconforme pe PNDL 1 și PNDL 2 sunt la aceeași primărie.

Citește și: Raed Arafat atenționează: Asta e concurență neloială!

Jurnalista Berta Popescu a prezentat cifrele și informațiile în emisiunea lui Adrian Ursu și a Oanei Zamfir. Ea a precizat că Ion Ștefan ar putea avea mai multe plângeri la DNA și ar fi putut oferi primarii din PNL ca monedă de schimb pentru stingerea cauzei sale. Ministrul Ștefan a refuzat să răspundă la informațiile prezentate de Antena 3.

”Toate procesele verbale, toate constatările din teren au fost înaintate către organele de anchetă. Absolut toate. Și astăzi, o echipă de la DNA a fost la minister pentru a ridica documente pentru a verifica diferite situații.

Este făcută sesizare către organele de anchetă. Nu că există suspiciuni, am găsit cazuri complicate. Lucrări neexecutate sau executate parțial și care au fost trimise spre decontare. În mandatul meu au fost oprite de la plată lucrări în valoare de peste 500 de milioane de lei. În perioada mandatului meu am plătit peste 3 miliarde de lei pentru lucrări executate. Nu cum s-a spus că PNL oprește lucrările prin PNDL.”, spunea, pe 10 februarie, la Digi 24, ministrul Ion Ștefan.

Citește și: Violeta Alexandru, despre Legea Pensiilor: Am spus clar! Vom face niște modificări .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.