Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și-a uitat parola și nu-și poate accesa contul de Bitcoin: are doar 240 de milioane de dolari în cont

impact.ro
bitcoin criptomoneda

La două încercări de avere. Un american a uitat parola şi nu poate accesa contul cu bitcoini, în valoare de 240 de milioane de dolari.

Citește și: OFICIAL - Lista bolilor care sunt PRIORITATE ZERO la vaccinarea anti-Covid-19

Un american a cumpărat 7.000 de monede bitcoin în 2011, când valora sub 100 de dolari, iar acum ar avea 240 de milioane de dolari. Însă nu poate intra în cont pentru a retrage banii.

Moneda virtuală există încă din 2008. Lucru care a dus la o situaţie cu adevărat incredibilă. Cam 20% din totalul de Bitcoin existent este pierdut pentru totdeauna, pentru că mulţi utilizatori care au cumpărat monede la început au pierdut accesul la cont.

Unul dintre cazuri este cel al programatorului Stefan Thomas, care şi-a spus povestea pentru New York Times. El a cumpărat 7 mii de monede Bitcoin în 2011 când acesta valorau sub 100 de dolari. Acum ar avea 240 de milioane de dolari. Însă nu poate intra în cont pentru a retrage banii. Parola era scrisă pe o hârtie care s-a pierdut cu ani în urmă. A avut zece încercări să ghicească parola. Primele opt tentative au fost fără succes. Dacă greşeşte de încă două ori, pierde banii pentru totdeauna.

Cazul său nu este singular. În urmă cu câţiva ani un galez a aruncat la gunoi un hard drive care îi oferea acces la 7.500 de monede virtuale.

„Toate fişierele care eu credeam că îmi sunt necesare erau deja pe noul computer. În momentul în care l-am pus în tomberon acasă, am stat puţin pe gânduri. În mintea mea îmi spuneam: . Era un fel de demon în mintea mea. Dar tot l-am aruncat”, a povestit James Howells, angajat IT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.