Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și-a vândut casa și mașina pentru a face o călătorie în jurul lumii, dar și-a luat o țeapă colosală

Finnbarr Webster/Getty Image
vas croaziera

David Purcell, 78 de ani,  s-a numărat printre zecile de persoane care s-au înscris pentru o croazieră de trei ani cu Life at Sea - o călătorie în jurul lumii care a fost anulată cu două săptămâni înainte de plecare. El și alți 77 de potențiali pasageri care nu au primit rambursări cer procurorului american din sudul Floridei să deschidă o anchetă penală pentru fraudă în cazul Miray Cruises, compania mamă a Life at Sea, scrie businessinsider.com.

Întotdeauna am fost interesat de ocean, ceea ce este greu pentru un copil care a crescut în estul Kansas-ului. În 1968, când am absolvit facultatea, am ales să merg în Marină.

Mai târziu, când mă ocupam de planificarea imobiliară, am avut câteva concerte pe vase de croazieră, susținând seminarii, dar faptul de a fi un pasager pasiv pe o navă nu m-a intrigat prea mult până când mi-a apărut pe radar un articol despre croaziera Life at Sea.

Soția mea, Beth, fusese diagnosticată cu cancer pancreatic și aveam multe de făcut și multe de iubit, dar nu prea aveam ce să așteptăm cu nerăbdare. M-am gândit: "Doamne, această croazieră este într-adevăr ceva ce aș putea face".

Oamenii nu pot aprecia atracția acestei croaziere fără să se uite la itinerar - toate locurile în care urma să mergem, peste tot, de sus, în nordul Norvegiei, până în Antarctica, înconjurând Noua Zeelandă și Australia, coborând pe o coastă a Americii de Sud și urcând pe cealaltă, trecând prin toată Asia și, bineînțeles, prin Mediterana.

Dar aspectele sociale și culturale au fost aproape mai puternice decât vizitarea obiectivelor turistice. Avea să fie o navă suficient de mică pentru a crea cu adevărat o comunitate. Așa că așteptam cu nerăbdare acest lucru.

Lucrurile iau o turnură neașteptată

Beth a murit pe 12 mai 2023 și a fost foarte trist. Nu aveam niciun plan B pentru viața mea. Eram căsătoriți de aproape 52 de ani. Locuiam în aceeași casă de 48 de ani. Aveam trei fiice. Dar această călătorie mi-a oferit ceva la care să aștept cu nerăbdare.

Până în iunie, am mers mai departe și am ales o cabină pe vas și am dat un avans de până la 40% din prețul croazierei, aproximativ 55.000 de dolari.  Mi-am vândut casa pe o piață imobiliară aiurea. Am vândut o mică mașină sport. Mașina soției mele i-am dat-o fiicei mele. Am încasat lovituri economice în multe feluri.

Am trecut de la a locui într-o casă frumoasă în suburbii la a renunța la această viață. M-am instalat pe canapea cu câțiva prieteni generoși care m-au lăsat să le folosesc dormitorul lor liber și mă pregăteam să mă îmbarc pe navă.

Am început să am întrebări despre croazieră care au rămas fără răspuns. Dar nu a fost atât de mult încât să cer banii înapoi, pentru că, la un moment dat, cel mult puteai primi înapoi cei 10% din banii pe care îi dădeai în avans. Și nimeni nu a vrut să facă asta.

Cu câteva zile înainte de Ziua Recunoștinței, am primit un telefon prin care am fost anunțat că croaziera a fost anulată oficial.

Eram în Roatán, în Honduras, într-o excursie de 15 zile de scufundări, încercând să-mi recapăt abilitățile de scufundare înainte de croazieră. Mi-am petrecut noaptea de Ziua Recunoștinței în aeroportul din Miami pentru a putea zbura înapoi și a începe o nouă viață aici. Și am renunțat pentru o vreme la visul meu de a face scufundări în jurul lumii.

Probabil că unii oameni ne numesc proști. Ei bine, OK, poate că a existat un element de prostie în asta, dar am fost cu adevărat absorbiți de acest lucru cu un itinerar foarte visător și cool.

Nu am primit niciun ban înapoi. Vrem să vedem dreptate. Oamenii au nevoie de banii înapoi. Unii oameni au plătit sute de mii de dolari. Croaziera este într-adevăr mai puțin costisitoare decât un loc.

Acum, încerc să-mi fac o viață aici, în Kirkwood, Missouri. Am ajuns într-un apartament cu două camere, pe care încerc să îl fac locuibil. Am tot amânat să îmi procesez durerea și mă voi alătura unui grup de suferință în următoarele două săptămâni.

Am suspectat confuzie, incompetență și o planificare foarte proastă încă de la început, dar Miray m-a asigurat că totul va fi rezolvat. Așa că nu am suspectat cu adevărat o fraudă decât probabil la începutul lunii octombrie. Și, în cele din urmă, m-am gândit că procurorul general era cel mai bun loc de unde să încep.

Departamentul de Justiție al SUA este cea mai mare firmă de avocatură din lume. Și au polițiști, FBI, șerifi americani care lucrează pentru ei. Așa că lasă-i pe ei să facă munca grea pentru noi, iar dacă pot găsi dovezi ale fraudei penale, poate că asta îl va presa pe Miray să vină cu banii sau cel puțin să clarifice dacă există sau nu bani.

Un reprezentant al Miray Cruises a negat acuzațiile de fraudă ale pasagerilor și a declarat că va rambursa pasagerii până la 15 februarie.

Viața este atât de plină de binecuvântări. Vreau doar să ies și să mă bucur de ale mele cât mai mult posibil. Nu sunt pe acea navă, dar îmi asum controlul asupra vieții mele, a declarat David Purcell.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.