Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și animalele se refugiază: Doi lei gemeni au fost mutați din Ucraina în Belgia, după ce rușii ar fi amenințat că îi împușcă

Doi lei gemeni din Ucraina au fost mutați din cauza războiului într-un adăpost din Belgia, după ce trupele rusești ar fi amenințat că îi împușcă, anunță Sky News.

Un adăpost pentru animale din Belgia va avea grijă de cei doi lei tineri care au fost evacuați din Ucraina.

Tsar și Jamil au vârsta de un an și urmau să fie transferați în Belgia în luna mai după ce autoritățile ucrainene au constatat că proprietarii au maltratat animalele.

Războiul declanșat de Rusia a urgentat procedurile privind transferul de la adăpostul din Kiev, unde erau ținuți leii. Animalele erau stresate și s-au rănit în timp ce s-au lovit de gratiile cuștilor.

Frederik Thoelen, un biolog care lucrează la adăpostul belgian din 2007, a relatat despre călătoria de cinci zile a leilor de la Kiev la Poznan, în Polonia, spunând că grupul s-a întâlnit cu militarii ruși la ieșirea din Kiev.

„Militarii ruși au îndreptat armele către îngrijitori. Au amenințat că omoară animalele. Îngrijitorii au spus, nu, acestea sunt animalele noastre. Dacă atingi aceste animale, trebuie să te atingi și de noi”, a povestit Frederik Thoelen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.