Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și-au cumpărat copiii de la mame purtătoare, dar nu pot intra în posesia lor: Cazul a 30 de bebeluși din Rusia

observator.tv
bebelus

Treizeci de bebeluşi născuţi din mame purtătoare sunt blocaţi la Sankt-Petersburg, părinţii lor din străinătate neputând să-i recupereze din cauza închiderii frontierelor în contextul pandemiei de coronavirus, au anunţat miercuri autorităţile locale, informează AFP.

"Am primit multe apeluri din partea instituţiilor medicale unde se află copii născuţi din mame purtătoare", a dezvăluit pe site-ul său oficial Anna Mitianina, responsabila pentru drepturile omului din Sankt-Petersburg, scrie agerpres.ro.

Citește și: Scenariu-bombă: Klaus Iohannis a început să caute urgent soluții pentru a-l da jos pe Ludovic Orban

Potrivit Annei Mitianina, părinţii străini sunt majoritatea originari din China şi "nu au posibilitatea de a veni să-şi recupereze copiii din cauza pandemiei".

Mitianina a adăugat că a luat situaţia sub control personal şi că s-a adresat guvernatorului regiunii Sankt-Petersburg pentru ca el să ajute la rezolvarea acestei probleme, împreună cu consulatul general chinez din această metropolă.

Citește și: Se zguduie Ministerul de Interne! Un greu a fost ‘executat’! Fusese ‘decapitat’ și în mandatul lui Carmen Dan

Frontierele sunt închise pentru majoritatea străinilor începând din martie în Rusia, una dintre puţinele ţări unde comerţul din jurul Gestaţiei pentru Semeni (GPA) este autorizat, chiar dacă unele voci cer să se pună capăt acestei practici pentru cuplurile care nu sunt din Rusia.

În ianuarie, un prim dosar penal pentru trafic legat de GPA a fost declanşat împotriva unui grup din care făceau parte medici şi o mamă purtătoare, după decesul unui bebeluş, găsit într-un apartament lângă Moscova.

Citește și: Raed Arafat, declarație de ultim moment cu privire la deschiderea restaurantelor: ‘Recomandările medicale vor fi modalitatea prin care se poate face asta’

În mai, autorităţile ucrainene au informat la rândul lor despre o sută de bebeluşi născuţi din mame purtătoare blocaţi în Ucraina din cauza închiderii frontierelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.