Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

I-au EXPULZAT, dar îi vor SPIONI: Americanii le-au făcut o propunere neașteptată diplomaților ruși

pixabay.com
diverse, economie, spion, date

Serviciile de informaţii americane încearcă 'să intre în contact' cu diplomaţii ruşi 'expulzaţi în mod neîntemeiat' din SUA, susţine Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse, într-un comentariu difuzat vineri, informează TASS.

'Constatăm o activare bruscă a acţiunilor provocatorii la adresa diplomaţilor ruşi în SUA. În ultimele zile - după anunţul privind expulzarea neîntemeiată din această ţară a 60 de membri ai personalului diplomatic rus - serviciile de informaţii americane întreprind încercări febrile de a intra cu ei în contact', se spune în comunicat.

Citește și: Veste importantă pentru mii de români: Fiscul le dă banii înapoi-Cine sunt cei vizați

Ministerul de Externe rus invocă 'o serie de episoade ce stârnesc indignare, atunci când celor pe care Washingtonul îi obligă să-şi încheie în mod anticipat mandatul s-a încercat să li se propună 'ajutor' în schimbul unor legături ascunse 'pe bază reciproc avantajoasă'.

'În SUA s-a decis în mod evident să se încerce această combinaţie: autorităţile oficiale expulzează fără temei diplomaţi ruşi, iar serviciile de securitate americane, care se comportă tot mai agresiv, încearcă imediat să profite de acest moment delicat pentru oamenii noştri', se subliniază în comunicatul MAE rus.

Citește și: O vedetă va părăsi pupitrul Știrilor PRO TV! Vestea pe care a primit-o AZI

'Toate aceste cazuri sunt analizate cu atenţie de noi şi tragem concluzii', conchide textul, scrie agerpres.ro.

SUA au expulzat 60 de diplomaţi ruşi şi au dispus închiderea consulatului Rusiei de la Seattle. Preşedintele american Donald Trump a autorizat această expulzare de diplomaţi ruşi fără precedent, chiar şi comparativ cu perioada Războiului Rece. Până recent, Trump a adoptat un ton în general conciliant faţă de omologul său rus Vladimir Putin, în timp ce oficiali ai administraţiei sale au denunţat în mai multe rânduri acţiunile Moscovei, iar secretarul american al apărării, Jim Mattis, a încercat să liniştească aliaţii îngrijoraţi ai Washingtonului.

Citește și: EXCLUSIV! Cu tunurile (ILEGALE?) pe medici! Protocol SECRET al DNA de colaborare cu Ministerul Sănătății

La rândul său, diplomaţia rusă a anunţat joi expulzarea a 60 de diplomaţi americani şi închiderea Consulatului SUA din Sankt-Petersburg ca răspuns la măsuri echivalente luate de Washington după otrăvirea fostului agent dublu rus, Serghei Skripal, şi a fiicei sale în Marea Britanie, acţiune atribuită Rusiei de către Londra, în pofida nenumăratelor dezminţiri din partea Moscovei. Astfel, SUA au expulzat 60 de diplomaţi ruşi, despre care se ştie că activează ca agenţi de informaţii sub acoperire diplomatică, şi au închis Consulatul Rusiei din Seattle, situat nu departe de o bază aparţinând marinei americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.