Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și italienii sunt îngrijorați de problema natalității - Președintele Sergio Mattarella: Viitorul Italiei este amenințat de rata scăzută a natalității

sergio mattarella

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, a declarat marți că viitorul țării sale este amenințat de scăderea natalității, după ce datele oficiale au anunțat o nouă scădere a populației Italiei în 2019, informează Reuters preluat de mediafax.

Italia se află într-o criză demografică ce se accentuează anual, în condițiile în care natalitatea scade de la an la an și speranța de viață este în creștere, iar această criză demografică reprezintă unul din motivele pentru care economia țării stagnează în ultimii ani.

Potrivit agenției naționale de statistică, ISTST, anul trecut au fost înregistrate 435.000 de nașteri în Italia, cu 5.000 mai puține față de 2018, cea mai scăzută rată a natalității din istoria recentă a acestei țări. Totodată, în Italia s-au înregistrat 647.000 de decese anul trecut, cu 14.000 mai multe față de 2018.

„Aceasta este o problemă care privește însăși existența țării noastre. Țara noastră este slăbită și trebuie să facem tot ce putem pentru a limita acest fenomen. Ca persoană în vârstă, sunt pe deplin conștient de scăderea ratei natalității”, a spus președintele italian, în vârstă de 78 de ani.

Populația totală a Italiei a scăzut în 2019 cu 116.000 de persoane, la 60,3 milioane de locuitori.

Mai multe state europene se confruntă cu probleme cauzate de scăderea populației, în principal fostele state comuniste din Europa de Est, printre care și România, afectate de fenomenul emigraționist și de natalitatea scăzută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.