Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și la ei ca la noi. Pierzi alegerile și te trezești chemat. Ivanka Trump a fost audiată sub jurământ într-un proces privind folosirea ilegală de fonduri

Drew Angerer/Getty Images
ivanka trump

Ivanka Trump, fiica şi consilieră a preşedintelui Statelor Unite, a fost audiată sub jurământ, săptămâna aceasta, ca parte a unui proces civil referitor la utilizarea abuzivă a fondurilor nonprofit pentru inaugurarea lui Donald Trump acum patru ani.

Vezi și: Sondaj IRES: PSD are 3 procente în fața PNL în intenția de vot la parlamentare

Procurorul general al districtului Columbia, Karl Racine, a dezvăluit marţi, într-o instanţă de judecată, că depunerea a avut loc.

Într-un proces din ianuarie 2020, Racine a susţinut că afacerile imobiliare ale lui Donald Trump şi alte entităţi au folosit în mod abuziv fonduri nonprofit pentru a îmbogăţi familia Trump. Potrivit procesului, o corporaţie nonprofit scutită de impozite numită 58th Presidential Inaugural Committee s-a coordonat cu familia Trump pentru a plăti sume exagerate pentru spaţiul pentru evenimente al hotelulului Trump International din Washington.

Potrivit procesului, într-un caz, organizaţia nonprofit a plătit mai mult de 300.000 de dolari pentru a avea o recepţie privată la hotelul Trump pentru cei trei copii mai mari ai preşedintelui - Donald Jr., Ivanka şi Eric - în seara inaugurării, din 20 ianuarie 2017.

”Legislaţia districtuală impune ca organizaţiile nonprofit să îşi folosească fondurile în scopul public declarat, nu în beneficiul persoanelor private sau al companiilor”, a spus Racine la începutul acestui an.

Procesul său urmăreşte să recupereze 1 milion de dolari care ar fi fost direcţionat direct către afacerea familiei Trump.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii. Comitetul inaugural a declarat că finanţele sale au fost verificate independent şi că toţi banii au fost cheltuiţi legal. Deşi legile privind finanţarea campaniilor restricţionează mărimea contribuţiilor campaniei, comitetele de inaugurare pot accepta donaţii nelimitate, inclusiv de la corporaţii. Cele 107 milioane de dolari strânse de comitetul inaugural al lui Trump, prezidat de dezvoltatorul şi investitorul imobiliar Thomas Barrack, au fost cele mai mari din istorie, potrivit declaraţiilor depuse la Comisia Electorală Federală.

Un fost consilier al campaniei Trump, Richard Gates, a fost vicepreşedinte al comitetului inaugural.

Gates a fost unul dintre mai mulţi asociaţi ai lui Trump condamnaţi în ancheta fostului consilier special Robert Mueller referitoare la posibila implicare a Rusiei în alegerile din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.