Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

(Și) Ucraina ar putea trece la 'mobilizare': 'Vreţi ca țara să rămână întreagă sau vreţi să vă rezolvaţi problemele personale legate de studii'

www.wikimedia.org
oleksi arestovici

Oleksi Arestovici, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, a amintit că pe teritoriul Ucrainei locuiesc aproximativ 40 de milioane de oameni, astfel că, dacă este necesar, efectivele armatei naţionale pot creşte semnificativ, informează Rador. Consilierul a menționat că Ucraina are un potențial important de mobilizare.

"Dacă nu vor fi destui oameni pentru apărare, va avea loc o mobilizare" - a remarcat Arestovici, amintind că Ucraina are în acest sens "o rezervă de 5,5 milioane de oameni".

Consilierul a mai sugerat că Occidentul ar putea ajuta Ucraina să-şi înarmeze și să-şi îmbrace noii militari.

Totodată, Oleksi Arestovici a declarat că în Ucraina studenții nu sunt recrutați în armată. Totuși, potrivit acestuia, se poate întâmpla "să plece toţi sau foarte mulţi (studenţi ucraineni la studii în afara ţării, n.r.)".

"Dacă în Rusia sunt mobilizaţi un milion de oameni, despre ce fel de plecare am putea vorbi? Vreţi ca Ucraina să rămână întreagă sau vreţi să vă rezolvaţi problemele personale legate de studii la Sorbona sau la Oxford?" - a adăugat Arestovici, într-un interviu acordat avocatului rus Mark Feighin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.