Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iași : O fată de 14 ani a fost bătută și tunsă de unchiul său, pentru a o disciplina

www.botosaneanul.ro
abuz, femeie

O fată de 14 ani, satul Rediu, județul Iași, a fost bătută pe stradă și tunsă cheală cu foarfeca oilor de unchiul său, care le-a spus oamenilor legii că a vrut să o disciplineze pe copilă. Bărbatul este recidivist și inițial nu și-a recunoscut fapta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, în timp ce adolescenta se afla pe uliţa din satul Rediu, Radu Chiriac, unchiul său, ar fi lovit-o pe fetiţă cu pumnii în piept şi în zona capului, după care a împins-o pe aceasta într-o curte folosită pentru adăpostirea animalelor, unde, lângă un stâlp, a tuns-o cu ajutorul unei foarfeci pentru tuns oile.

Mai mult, spun oamenii legii, individul a ameninţat-o pe nepoată că îi va tăia o ureche. În urma incidentului, fetiţa a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Poliţişii au fost sesizaţi de sora fetei, care le-a spus oamenilor legii de chirurile la care a fost supusă adolescenta.

La audieri, individul nu a recunoscut faptele. Ulterior, acesta a spus că a considerat că era de datoria lui să o disciplineze pe nepoată, deoarece aceasta "ar fi umblat aiurea prin sat".

Potrivit anchetatorilor, individul a fost condamnat în trecut pentru lovire şi alte violenţe şi, respectiv, furt calificat şi violare de domiciliu. Ultima sa condamnare a fost de nouă ani de închisoare, el fiind liberat condiţionat cu un rest de pedeapsă de 1.105 zile.

În prezent, fata în vârstă de 14 ani se află într-un centru de primire minori în regim de urgență și inclusă, din luna mai a acestui an, într-un program de consiliere.

„Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Iaşi a emis o fişă de evaluare psihologică, concluzionând că minora a fost victima unei agresiuni fizice şi emoţionale din partea unchiului patern, considerându-se necesară scoaterea copilului din mediul familial abuziv şi includerea acestuia într-un program de consiliere specializat. În acest context, victima a fost internată în Centrul de primiri minori în regim de urgenţă”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Potrivit acesteia, unchiul fetei, Radu Corneliu Chiriac, în vârstă de 37 de ani, a fost trimis în faţa instanţei, fiind acuzat de violenţă în familie şi ameninţare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.