Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ia și România exemplu? O fostă judecătoare va conduce ancheta pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 în Regatul Unit

politico.eu
Boris Johnson

Premierul britanic, Boris Johnson, i-a încredinţat miercuri fostei judecătoare Heather Hallett ancheta cu privire la gestionarea pandemiei de COVID-19, care va încerca să stabilească, în primul rând, de ce Regatul Unit a înregistrat unul din cele mai grave bilanţuri de decese la începutul pandemiei, relatează Reuters.

Heather Hallett, care s-a retras de la Curtea de Apel în 2019, a participat la investigarea deceselor din atacul de la 7 iulie 2005 de la Londra, cel mai sângeros din acest oraş, şi a condus ancheta privind decesele din Irak.

"Doresc să-i mulţumesc baroanei Hallett pentru că a acceptat postul de preşedinte al anchetei (privind) Covid-19. (...) Are o bogată experienţă şi ştiu că este la fel de hotărâtă ca şi mine să examineze cu rigurozitate criminalistică răspunsul guvernului la pandemie", a spus Johnson, scrie agerpres.ro.

Confruntaţi cu acuzaţii că au impus prea târziu lockdown, Johnson şi miniştrii săi au admis că trebuie trase învăţăminte din această criză, notează Reuters.

Ancheta urmează să înceapă în primăvara anului viitor, concentrându-se asupra procesului de luare a deciziilor în statul britanic, ai cărui responsabili au fost puşi în situaţia de a examina impunerea de restricţii fără precedent pe timp de pace şi de a achiziţiona tratamente şi echipamente în valoare de miliarde de lire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.