Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Iadul' incendiilor de vegetaţie din Israel se extinde: Mii de oameni au fost evacuaţi / VIDEO

Israel flag

Incendiile foarte puternice care au provocat pagube importante în Israel s-au propagat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în coloniile din Cisiordania ocupată, una dintre acestea fiind evacuate, relatează AFP. O parte din teritoriul israelian se confruntă de cinci zile cu zeci de incendii de vegetaţie favorizate de seceta extremă şi de rafalele puternice de vânt. O mie de locuitori din colonia Halamish din apropiere de Ramallah au trebuit să trebuit să fie evacuaţi şi 45 de case din această aşezare au fost distruse sau avariate de flăcări, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Citeşte şi: Traian Băsescu anunţă când se va împlini marele vis al românilor: 'Unirea cu Moldova...'

De asemenea, au izbucnit incendii în apropiere de coloniile Dolev, Alfei Menashe şi Karnei Shomron, situate tot în Cisiordania, dar locuitorii din aceste aşezări nu au fost evacuaţi. Avioane israeliene şi străine - din Turcia, Grecia, Croaţia, Rusia, Franţa, Canada, Spania şi Azerbaidjan - au continuat sâmbătă să deverseze tone de apă în diferitele locuri afectate de incendii, în special la Nataf, un sat israelian din apropiere de Ierusalim.

Citeşte şi: Soluţie tehnocrată: Vor muta Serviciul de Paşapoarte din Pipera într-un mall

Un super-tanker american capabil să transporte 70 de tone de apă a ajuns vineri seară în Israel şi ar urma să intre în acţiune sâmbătă. Poliţia a anunţat arestarea a 14 persoane suspectate că ar fi la originea acestor incendii, fără a le preciza însă identitatea. Autorităţile israeliene au suspiciuni că o parte din aceste incendii au fost declanşate deliberat şi că ar putea avea legătură cu conflictul israeliano-palestinian. Totuşi, palestinienii au venit şi ei în ajutorul israelienilor în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, trimiţând 41 de pompieri şi opt camioane pentru combaterea incendiilor, în special la Haifa.

Citeşte şi: Noi incidente grave în complexul groazei: Mai mulţi oameni răniţi la Therme

Al treilea oraş din Israel, Haifa a fost joi teatrul evacuărilor masive a zeci de mii de persoane care au fugit din calea zidurilor de flăcări înalte de câţiva metri. Sâmbătă, circa 200 de familii din oraş erau fără adăpost, în condiţiile în care incendiul părea să fie adus sub control, potrivit municipalităţii. Până în prezent nu a fost întocmit un bilanţ global al pagubelor materiale sau de mediu şi nu s-au raportat morţi sau răniţi, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.