Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iana Salenko şi Julian MacKay vin la Bucureşti pentru Gala Internaţională de Balet Once Upon a Winter’s Dream de la TNB

Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”
balet concert

Iana Salenko, Dinu Tamazlâcaru, Julian MacKay, Marina Minoiu şi alte nume mari ale baletului mondial vin în România pentru un regal de balet care va avea loc în 26 februarie, începând cu ora 20.00, la Sala Ion Caramitru a Teatrului Naţional I. L. Caragiale din Bucureşti, anunţă organizatorii, potrivit news.ro.

Gala de balet „Once Upon a Winter’s Dream” va dura două ore şi prezintă un concept inspirat din legenda prinţesei Anastasia din familia Romanov, care trăia într-o lume încântătoare a palatelor elegante şi a petrecerilor fastuoase. În program se vor regăsi momente din balete clasice precum "Giselle", "Cenuşăreasa" sau "Spărgătorul de nuci".

Regia artistică a galei este realizată de Alice Minoiu, fondator Ars Gratia Regalia. Evenimentul este organizat de Asociaţia Literati.

Biletele au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate de pe https://m.iabilet.ro/bilete-gala-internationala-de-balet-once-upon-a-winter-s-dream-92963/

Gala de balet „Once Upon a Winter’s Dream” va oferi publicului momente artistice menite să culeagă emoţii din sufletelor tuturor spectatorilor. Firul narativ aduce în prim-plan teme precum iubirea, misterul, amintirea, balul, castelul şi emoţia. Evenimentul are loc la trecerea dintre iarnă şi primăvară, pentru că finalul iernii marchează o emoţie îngheţată, o poveste trăită cu intensitate, dar care este sortită să rămână în amintire. Iar primăvara vine să aşeze în sufletele fiecăruia dintre noi speranţa unui nou început plin de viaţă şi prospeţime.

„Îmi doresc ca acest eveniment să se adreseze acelor părţi din noi foarte fragile pe care undeva, cândva le-am ascuns sub un munte de zăpadă şi care aşteaptă să fie găsite şi retrăite pentru a ne armoniza din nou în lumina iubirii. Piesa "Once Upon a December" este o inspiraţie şi un reper magic întrucât îmbină aceste trăiri desăvârşite: nostalgie, iubire, amintire, speranţă, care construiesc puzzle-ul perfect pentru a aduce în faţa publicului spectator un nou vis trăit iarna”, a declarat Alice Minoiu, directorul artistic al Galei.

Din distribuţia galei fac parte artişti precum Iana Salenko şi Dinu Tamazlâcaru, prim-balerini la Staatsballett Berlin, Julian MacKay şi Madison Young, prim-balerini la Bayerische Stattsballett, Marina Minoiu, balerină la Royal Danish Ballet şi Robert Enache, prim-balerin al Operei Naţionale din Bucureşti, Cristian Preda şi Viviana Olaru, balerini ai Operei Naţionale din Iaşi. Alături de artiştii balerini, se vor alătura distribuţiei actorul Andrei Runcanu şi cvartetul format din Rafael Butaru la vioară, Mircea Lazăr la vioară, Iulia Goiană la violă, Constantin Borodin la violoncel.

Din programul galei

Pe scenă, povestea va fi construită prin fragmente din baletul „Giselle” (coregrafia Jean Coralli, Jules Perrot), care prezintă povestea unei fete trădate în dragoste şi a unui prinţ care mereu va fi încercat de această emoţie a unei iubiri ce a fost şi nu mai este; baletul „Cenuşăreasa” (coregrafia Christopher Wheeldon), în care dragostea se înfiripă la miezul nopţii, iar emoţia îi urmăreşte pe cei doi până la regăsire; tematica iernii va fi ilustrată printr-un fragment din baletul „Spărgătorul de Nuci” (coregrafia Ileana Iliescu ), care va oferi publicului clipe de fantezie şi poveste aşa cum ne obişnuieşte acest balet clasic minunat. În baletul „Le Parc” (coregrafia Angelin Prejlocaj) vedem cum înăbuşirea dorinţei reuşeşte să aprindă şi să înalţe şi mai mult flacăra iubirii. Pentru că evenimentul are loc la trecerea dintre iarnă şi primăvară, când în luna martie vom celebra femeia, gala va include şi un fragment din Baletul „Femei”, al coregrafului român Gheorghe Iancu.

„Gala de balet balet „Once Upon a Winter’s Dream” este o invitaţie către artă, totodată o invitaţie către noi, către interiorul nostru. Către a simţi, către a crea şi către a fi. Sunt emoţionată şi bucuroasă să fac parte din acest program şi să dansez din nou acasă”, a declarat Marina Minoiu, balerină la Teatrul Regal din Copenhaga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.