Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ianis Hagi şi Ionuţ Radu sunt pe lista celor mai promițători 50 de tineri din Europa

www.romaniatv.net
Gică Hagi Ianis Hagi

Calificarea României U21 la Campionatul European a atras priviri din partea specialiştiştilor UEFA. Ianis Hagi şi Ionuţ Radu au impresionat cu prestaţiile din campania de calificare şi au intrat în topul celor mai promiţători 50 de fotbalişti ai Europei.

UEFA le face o scurtă descriere celor doi. Ianis este comparat cu tatăl său: ”Căpitanul Viitorului Constanţa, echipă antrenată şi creată de Gheorghe Hagi, are ceva din sclipirea tatăului. Radu primeşte laude pentru calităţile de lider şi evoluţiile din Italia: ”Este căpitanul României şi străluceşte constant în partidele din Serie A”. Printre cele mai importante nume incluse în top se regăsesc ale lui Achraf Hakimi, Kai Havertz, Luka Jovic, Jadon Sancho sau Callum Hudson-Odoi.

Invitat la ProSport Live, impresarul Bogdan Apostu vorbea despre şansele pe care le vor avea câţiva dintre tinerii Românie la EURO 2019. Ochiul de specialist al agentului a identificat 4 dintre cei mai valoroşi fotbalişti fără de care, crede el, Rădoi nu poate merge la turneul final. Printre cei enumeraţi se regăseau Ianis Hagi şi Ionuţ Radu.”Puşcaş, Man şi Hagi, unul dintre ei...l-aş pune şi pe Radu, dar fiind portar pleacă cu un deficit. Jucătorii de atac sunt mai importanţi pentru că ei fac diferenţa. Asta e natura fiecărui post în parte. Cei din apărare sunt mai criticaţi. Un fundaş dacă gafează e criticat, un atacant dacă nu marchează cu paorta goală mai are şanse şi se uită mai uşor”, a spus Apostu la Pro Sport Live.

Ianis Hagi (20 de ani) împarte fotbalul românesc în două tabere. Are mulţi contestatari, dar evoluţiile vorbesc de la sine. Calităţile native de care dispune au fost arătate în Liga 1. Deşi a dat greş la prima experienţă în afara României, la Fiorentina, Ianis este un fotbalist care atrage. S-a zvonit de interesul lui Standard Liege sau al lui AS Roma, dar Campionatul European este o scenă mare şi noi cluburi îl pot vedea în acţiune.

Ionuţ Radu (21 de ani) pare produsul perfect al actualei naţionale U21. A reuşit să se impună în prima echipă a celor de la Genoa, iar calităţilor de portar li se ”alătură” un aspect psihologic. Are veleităţi de lider, iar discursurile motivaţionale ţinute înaintea ultimelor meciuri din campania de calificare au punctat foarte bine acest lucru.

Radu a ţinut poarta României U21 şi pe cea a ”grifonilor”, iar presa din Italia a început să aducă argumente în privinţa unei eventuare reveniri la Inter, pentru care a jucat la toate grupele, începând cu U17 şi terminând cu echipa de seniori. Românul va deveni din vara lui 2019 fotbalistul celor de la Genoa, pentru 8 milioane de euro, dar Inter pare că regretă deja decizia luată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.