Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iarna se întoarce în forță. Ciclonul care se formează în Marea Mediterană aduce ploi și ninsori în toate regiunile

captură TV
ciclon frig

Iarna se întoarce în forță. Se face tot mai frig, iar un ciclon care se formează în Marea Mediterană aduce ploi și ninsori în toate regiunile. Meteorologii anunță temperaturi și cu 20 de grade mai mici. În depresiuni se va instala gerul.

„Masa de aer rece a coborât în zona țării noastre, astfel încât astăzi, cel puțin în jumătatea nordică a țării, temperaturile nu au mai depășit 4 grade Celsius la amiază, după cele 15-16 și chiar 20 de grade Celsius în partea vestică, ieri. De mâine, această masă de aer va cuprinde și zona de sud și sud-est a țării, astfel încât debutul săptămânii va fi caracterizat de o vreme mai rece decât în mod obișnuit. Vorbim despre maxime de 3-4 grade, inclusiv în Capitală, iar minimele vor fi de -11 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei”, a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Digi 24.

În zilele ce urmează avem variații termice de la o zi la alta, dar se mai încălzește ușor astfel încât se vor înregisstra temperaturi normale pentru această perioadă.

Ploi și lapoviță în zonele joase

Vestea bună este legată de faptul că de la mijlocul săptămânii viitoare vremea se îndreaptă sub aspect termic. Temperaturile încep să crească, astfel încât maximele se vor situa între 1 și 8 grade și minime între -5 până la 5 grade.

”Tot de la mijlocul săptămânii vor fi și precipitații. Va ninge în zona montană, vor predomina ninsorile dar nu excludem să avem și în zonele joase de relief precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, pentru că temperaturile scăzute vor favoriza acest context, în condițiile în care un nou ciclon se va forma în Mediterană”, a precizat specialistul.

Se face tot mai frig

Luni, 4 decembrie, vremea va fi rece pentru aceastã perioadă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi precipitaţii slabe, pe arii restrânse ninsori la munte şi doar izolat, mixte, în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral, iar în partea a doua a intervalului, în extremitatea de sud-vest şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade, mai scăzute în depresiuni. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţă.

În București, temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -5…-2 grade. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab şi moderat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.