Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iarnă grea lângă România - Nisori și viscol în Bulgaria. MAE, avertisment privind anularea zborurilor și închiderea drumurilor

Facebook
viscol zapada

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria că, pentru perioada 20 - 21 ianuarie 2024, ninsorile vor fi abundente și vântul puternic.

Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie din Bulgaria a emis coduri portocaliu și galben pentru vreme severă, conform cărora întregul teritoriu al țării va fi afectat de precipitații abundente sub formă de ninsoare însoțită de vânt puternic, astfel:

- cod portocaliu pentru regiunile Montana, Vrața, Sofia-regiune, Sofia-capitală, Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo, Plovdiv, Kjustendil, Pernik, Blagoevgrad, Pazardjik, Smolyan și Kârdjali (stratul de zăpadă va atinge 10-30 cm, prezența viscolului va duce la formarea de troiene de zăpadă și apariția poleiului);

- cod galben pentru regiunile Vidin, Pleven, Târgoviște, Ruse, Razgrad, Haskovo, Sliven, Stara Zagora, Yambol, Șumen, Burgas, Varna, Dobrici și Silistra (stratul de zăpadă va atinge 10 cm, condiții de formare a viscolului și apariție a poleiului. Rafalele de vânt vor atinge o viteză de 14-19 m/s (50-69 km/h), pe alocuri cu intensificări de până la 24 m/s (90 km/h).

Recomandările MAE

MAE le recomandă românilor să urmărească cu atenție situația zborurilor de pe aeroporturile bulgare sau prognoza meteorologică din Bulgaria, iar șoferii să aibă autovehiculele echipate pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă și atenționare meteorologică specifică, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului.

Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca, prin decizia autorităților bulgare competente, unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere și cursele aeriene să fie perturbate față de orarul de zbor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.