Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iași - Noi focare de COVID-19 în municipiu

Pinterest
relaxare coronavirus

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a anunţat, luni, că în municipiul reşedinţă şi în judeţ sunt cinci noi focare de infectare cu noul coronavirus, cele mai multe cazuri fiind la Institutul de Psihiatrie Socola.

Potrivit unui comunicat de presă, în două dintre secţiile Institutului de Psihiatrie "Socola" din Iaşi au fost confirmate 20 de infectări cu SARS-CoV-2 în rândul cadrelor medicale şi cinci în rândul pacienţilor.

"La Secţia VI acuţi sunt cinci persoane, dintre care un pacient şi patru cadre medicale. A fost efectuată dezinfecţia secţiei. Pozitivii au fost evaluaţi şi izolaţi în spital sau la domiciliu. Ancheta este finalizată. La Secţia IV acuţi sunt 20 de persoane, dintre care patru pacienţi şi 16 cadre medicale. S-a efectuat dezinfecţia secţiei. Pozitivii au fost evaluaţi şi izolaţi în spital sau la domiciliu. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare", se menţionează în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, 21 de beneficiari de la Centrul de Servicii Sociale Budăi au fost confirmaţi pozitiv la COVID-19. Persoanele pozitive au fost evaluate de un medic de familie, s-a decis izolarea în centru şi s-au luat măsurile de prevenire a infecţiei.

Un alt focar este la Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, unde şase salariaţi au fost confirmaţi cu COVID-19.

"Este o anchetă în desfăşurare. S-a dispus dezinfecţia locurilor de muncă cu ajutorul unei firme specializate. S-a impus respectarea distanţării la locul de muncă. Pozitivii au fost izolaţi la domiciliu sau în spital", se precizează în comunicatul de presă.

Cel de-al cincilea focar de COVID-19 a fost localizat la o societate comercială din Iaşi, unde 11 salariaţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

"Infectarea s-a produs în spaţiile de cazare ale unităţii. Pozitivii au fost evaluaţi şi izolaţi la adresa de cazare. Ancheta epidemiologică se află în desfăşurare", se menţionează în comunicat.

În cursul zilei de luni, în municipiul şi judeţul Iaşi au fost confirmate 116 cazuri. Conform raportărilor DSP, luni erau ocupate 407 paturi, din care 27 la terapie intensivă. Alte 945 de persoane se află în izolare şi 1.362 - în carantină la domiciliu. Dintre acestea, pentru 254 măsura carantinării a fost instituită de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.