Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Documentul propus de Black Cube lui Dan Adamescu pentru colaborare: Care era misiunea spionilor

Ies la iveală noi amănunte incendiare din dosarul Black Cube, cel în care firma israeliană a spionat-o pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. S-au descoperit adevăraţii beneficiari ai acestei mega afaceri. Black Cube a încheiat două contracte distincte în Romania, unul în martie 2015 avându-l drept beneficiar pe omul de afaceri Dan Adamescu iar al doilea în februarie 2016, cu fostul ofiter SRI Daniel Dragomir au declarat mai multe surse apropiate dosarului.

Citește și: Victorie in instanta pentru fostul sot al Codrutei Kovesi!

Conform hotnews.ro, "Erupţia Vulcanului", aşa cum se numea planul prin care Adamescu era ajutat de Black Cube să scape basma curată în dosarele penale, a furnizat primul raport operativ în martie 2015.

Citește și: Codul lui Da Vinci: Dan Brown anunţă lansarea lui Origin

Iată care erau liniile trasate în contract şi obiectivele prin care Dan Adamescu încerca să "fenteze" justiţia.

Dan Adamescu, strigăt DISPERAT din înschisoare: acuzații GRAVE pentru DNA

"Obiectivul proiectului este de a convinge Agentia Anticoruptie din Romania (de aici incolo numita "DNA") sa-si retraga acuzatiile la adresa clientului, intorcand astfel verdictul de vinovat, in ideea ca a fost pronuntat tinand cont de proceduri penale motivate politic, cu incalcarea drepturilor omului in cazul clientului, dar si neintemeiate", se arata in documentele obtinute de HotNews.ro.

Potrivit planului Black Cube, actiunile de spionaj propuse vizau mai multe nume-cheie care dirijeaza investigatiile impotriva lui Dan Adamescu.

"Aceasta lucrare va include identificarea urmatorilor factori:

a) Intelegerea investigatiei, incluzand (dar fara a se limita la):

1) Identificarea indivizilor si entitatilor din spatele campaniei si a investigatiei impotriva clientului

2)Identificarea motivelor si intereselor indivizilor si entitatilor care actioneaza impotriva clientului

3) Dezvaluirea intregului set de alegatii impotriva clientului

b) Combaterea investigatiei, incluzand (dar fara a se limita la):

1) Identificarea indivizilor-cheie care dirijeaza investigatia

2) Obtinerea de parghii asupra respectivilor indivizi, cu scopul exercitarii de presiuni pentru incetarea investigatiei

9. Ulterior, Black Cube va intocmi un raport spre a fi prezentat contactelor din interiorul DNA si al altor agentii relevante din Romania si de a incerca negocierea inlaturarii acuzatiilor impotriva clientului.

10. In completare, Black Cube va intocmi profilele tuturor jucatorilor-cheie cu scopul de a identifica orice alta informatie sensibila ce ar putea fi folosita, coroborat cu punctele mentionate mai sus, cu scopul de a negocia cu anchetatorii si de a-i convinge sa puna capat actiunilor impotriva clientului."

content-image

 

În valoare de 600 de mii de lire, contractul cu Adamescu, care a fost condamnat ulterior la închisoare sub acuzatia că a mituit judecatori pentru a pronunta solutii favorabile firmelor sale, ar fi avut ca obiectiv determinarea DNA de a-și retrage acuzațiile în acest dosar. Black Cube urma să deruleze o întreaga campanie în acest scop și lansarea unor mesaje, cum ar fi "DNA distruge investitorii straini", "DNA a actionat in cazul Adamescu la comanda lui Ponta" sau ca procurorii anticoruptie sunt antisemiti.

content-image

Potrivit DNA, in cursul lunilor iunie si decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, impreuna cu tatal sau, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 23.000 lei, magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti Sectia a VII-a Civila, pentru ca in schimb acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Dan Adamescu, conform hotnews.ro.

Black Cube Strategy UK Ltd este o companie de consultaţă strategică şi business inteligence cu sediul la Londra. Compania deţine brandul Black Cube din Israel, Marea Britanie şi Statele Unite. Black Cube se prezintă drept un "grup select de veterani din unităţile de elită ale comunitătii de informaţii din Israel, în combinaţie cu experţi financiari şi în drept".

Replica venită de la familia Adamescu în urma publicării articolului:

”Nu a fost si nu este nevoie de angajarea unei firme de investigatie precum Black Cube pentru a relata motivarea politica, incalcarile drepturile omului si flagranta netemeinicie a urmaririi penale si a condamnarii lui Dan Adamescu, care continua in acest moment cu procesul meu de extradare. Dan Adamescu a fost declarat vinovat din prima zi de proces si arestat cu motivul ca este un om de afaceri influent. I s-a refuzat pe urma eliberarea pe motiv ca refuza sa-si admita vinovatia. Dovezile procurorilor constau in marturia unui singur martor care a organizat devalizarea firmei insolvente. Cerem statului roman oprirea imediata a tuturor actelor impotriva familiei Adamescu si firmelor din grupul The Nova Group (TNG). Amintim ca TNG a dat in judecata statul roman la Curtea Internationala de Arbitraj de la Washington pentru falimentul fortat al companiei Astra Asigurari regizat de KPMG la comanda ASF sub conducerea domnilor Dan Radu Rusanu si Misu Negritoiu.” a declarat Alexander Adamescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.