Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iată motivele pentru care nu reușești să slăbești chiar dacă ești atent cu numarul caloriilor

nutritionistfamilie.com
grasime burta

Pierderea în greutate nu se limitează la alimentație și sport, existând mai multe factori care influențează acest proces. Chiar dacă aplici toate sfaturile nutriționale și faci sport regulat, poți întâmpina dificultăți în a slăbi.

În astfel de situații, este important să nu te lași copleșit și să identifici cauzele care împiedică scăderea kilogramelor. Una dintre acestea poate fi rezistența la insulină, care nu are legătură cu numărul de calorii, ci cu modul în care organismul procesează glucoza.

Rezistența la insulină te împiedică să slăbești

Lupta cu kilogramele în plus nu este niciodată ușoară, indiferent de targetul pe care vrei să îl atingi. Rezistența la insulină este o condiție medicală cu care tot mai multe persoane supraponderale și nu numai se întâlnesc. Aceasta are legătură cu grăsimea stocată pe bază hormonală. Este deja cunoscut faptul că insulina este hormonul care reglează nivelul de zahăr din sânge. Atunci când acest proces nu poate avea loc, organismul dezvoltă rezistența la insulină.

Dacă prezinți această condiție în mod clar te confrunți și cu aceste aspecte:

Afecțiuni dermatologice

Se spune că numeroase probleme de sănătate manifestate în organism se reflectă la exterior, pe corp. Rezistența la insulină prezintă aproape întotdeauna anumite probleme dermatologice. Pacienții se confruntă cu apariția negilor, a petelor sau chiar a îngrășării pielii în unele zone. De asemenea, hiperpigmentarea la axile este proeminentă, scrie substantial.ro.

Față rotundă și umflată

Dacă ai rezistență la insulină vei acumula grăsime inclusiv în zona feței. Astfel, persoanele care prezintă această condiție medicală pot consuma și mai puțin de 1000 de calorii pe zi și tot nu vor slăbi.

Balonare

Senzația constantă de balonare, mai ales după masă are legătură cu rezistența la insulină. Dacă nu reușești să slăbești și ai mereu probleme cu balonarea, aceasta ar putea fi una dintre cauze.

Acnee la vârsta maturității

Problemele pielii vin sub mai multe forme în ceea ce privește rezistența la insulină . Astfel, dacă vrei să slăbești și nu poți, iar apariția coșurilor devine frecventă este un semn că ai dezvoltate rezistența la insulină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.