Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IBA a fost exclusă din Asociaţia federaţiilor sporturilor olimpice de vară (ASOIF)

realitateadebrasov.net
box manusi

Asociaţia Federaţiilor Internaţionale ale Sporturilor Olimpice de Vară (ASOIF) a exclus marţi Asociaţia internaţională de box (IBA) şi a cerut ca o nouă organizaţie să preia sarcinile globale ale "nobilei arte", informează Reuters, potrivit Agerpres.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a decis anul trecut să nu mai recunoască IBA din cauza eşecului acesteia de a finaliza reformele privind guvernanţa, finanţele şi problemele etice.

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne a respins la începutul acestei luni apelul înaintat de IBA.

De atunci, CIO a îndemnat federaţiile naţionale de box şi comitetele naţionale olimpice (NOC) să găsească o federaţie internaţională parteneră cel târziu până anul viitor, pentru a menţine acest sport în programul Jocurilor Olimpice.

"După ce am aşteptat apelul la TAS, iar decizia CIO a fost confirmată, nu am avut de ales decât să ne urmăm constituţia", a declarat preşedintele ASOIF, Francesco Ricci Bitti, într-o conferinţă de presă. "Acum aşteptăm o organizaţie alternativă. Boxul este un sport foarte important", a adăugat el.

Turneele de box de la Jocurile Olimpice de la Paris, din această vară, precum şi cele preliminare, sunt organizate de CIO, dar organismul olimpic a subliniat în repetate rânduri că nu poate continua să facă asta.

Viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de vară va avea loc în Statele Unite, la Los Angeles, în 2028.

Organizaţia rivală World Boxing, care va solicita recunoaşterea responsabililor olimpici pentru a înlocui IBA şi a menţine sportul cu mănuşi în programul Jocurilor din 2028, a susţinut că ar trebui să fie noua federaţie care să colaboreze cu CIO.

"Aceasta depinde de CIO. Sperăm că organismul alternativ care va intra în scenă va fi reprezentativ pentru adevăratele organizaţii sportive, care sunt federaţiile naţionale", a spus Ricci Bitti.

IBA s-a declarat dezamăgită de decizia ASOIF. "Deşi acest rezultat este profund dezamăgitor, dorim să subliniem angajamentul nostru neclintit faţă de box şi pentru sportivii şi antrenorii noştri remarcabili de pe întregul glob, pe măsură ce IBA îşi începe călătoria de recunoaştere", a precizat Asociaţia internaţională de box într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.