Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ibericul Fernando Alonso s-a înscris la cursa de 24 de ore de la Le Mans

formula 1

Pilotul spaniol Fernando Alonso va concura, în 16 şi 17 iunie, în cursa de 24 de ore de la Le Mans, la volanul unei maşini a echipei Toyota Gazoo Racing. Sportivul echipei de Formula 1 McLaren va mai concura şi în alte etape ale Campionatului Mondial de anduranţă, însă obiectivul principal va rămâne Marele Circ, serie în care va încerca să nu rateze nicio cursă în acest an.

Alosno a debutat deja, sâmbătă, în probele de anduranţă, ocupând locul 38 în cursa de 24 de ore de la Dayton (SUA). În acest an, el îşi va continua eforturile de a reuşit "Tripla Coroană", câştigarea curselor de la Monte Carlo, Indianapolis şi Le Mans. El s-a impus deja de două ori pe străzile din Principat, în 2006 şi 2007. Anul trecut, Alonso a concurat la Indianapolis, dar a abandonat spre final. Pentru a participa la cursa americană, spaniolul a trebuit să renunţe la Marele Premiu al Principatului Monaco.

Doar un pilot a mai reuşit până în prezent să se impună la Monaco, în Indy500 şi la Le Mans, Graham Hill, în anii 60.

Pentru acest an, Alonso a primit acordul McLaren de a merge în anduranţă, cu condiţia să nu mai renunţe la F1. Pe istoricul Circuit de la Sarthe, Alonso va fi coechipier cu alţi doi foşti piloţi din F1, japonezul Kazuki Nkajima şi elveţianul Sebastien Buemi, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.