Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ICCJ a ales judecătorii pentru BEC; Unul este cel care l-a condamnat pe Darius Vâlcov şi pe cei din cazul Microsoft

decizie instanta

Instanţa supremă, a stabilit, vineri, prin tragere la sorţi, judecătorii cce vor face parte din Biroul Electoral Central, pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.

Cel mai cunoscut dintre aceştia este magistratul de la Secţia Penală a ICCJ, Simona Elena Cîrnaru, cea care a făcut parte din completul de trei judecători ce a stabilit o pedeapsă de opt ani de închisoare cu executare pe numele lui Darius Vâlcov, în dosarul de corupţie al acestuia.

Ceilalţi patru judecători traşi la sorţi sunt Adina Georgeta Nicolae şi Nina Ecaterina Grigoraş, de la Secţia 1 Civilă,  Elisabeta Roşu de la de la Secţia 2 Civilă, Adrian Remus Ghiculescu de la Secţia de Contencios.

Citeşte şi: ALERTĂ - George Maior, fost şef SRI, a ajuns la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

Simona Elena Cîrnaru este judecător la ÎCCJ din 2015, când a promovat de la Curtea de Apel București.

A făcut parte din completul care a dat primele pedepse în dosarul Microsoft I, în care au fost condamnați Gheorghe Ștefan, Nicolae Dumitru, Gabriel Sandu și Dorin Cocoș.

Totodată magistratul Cîrnaru a făcut parte şi din completul de judecată care a stabilit prima pedeapsă în cazul lui Dariu Vâlcov în dosarul de mare corupţie al acestuia.

Potrivit deciziei instanţei, Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.

Un alt judecător intrat în atenţia mass-media este Elisabeta Roşu, fostul preşedinte al Curţii de Apel Bucureşti. Sectia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința din 3 iunie 2019 plecarea judecatoarei Elisabeta Roşu din funcția de președinte al Curtii de Apel București.

Postul Tv Realitatea susţine într-un material ce se regăseşte pe pagina internet că magistratul Roşu ar fi avut legătură cu decizia de deschidere a procedurii insolvenţei a televiziunii. În materialul citat nu se arată concret cum a procedat judecătoarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.