Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ a anulat diplomele universitare deținute de Costel Barbu, fost secretar general adjunct al Guvernului Orban

Radu Pop
Facebook
Costel Barbu

Înalta Curte de Casaţie a anulat mai multe diplome universitare ale lui Costel Barbu zis Bitanu, fostul secretar general adjunct al Guvernului şi un apropiat al lui Ludovic Orban, potrivit deciziei de marți, 15 martie, a instanţei, scrie în G4Media.ro. Instanţa a admis astfel o cerere a Parchetului General. Decizia nu este definitivă.

Urmărit penal pentru înşelăciune. A primit clasare după ce a achitat prejudiciul

Fostul secretar general adjunct al Guvernului, Costel Barbu, a fost urmărit penal pentru înşelăciune de Parchetul General pentru că s-a folosit de o diplomă falsă de licenţă ca să se angajeze ca city manager în comuna teleormăneană Suhaia, după ce nu a mai putut fi primar, fiind declarat incompatibil de ANI, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

În noiembrie 2021, Parchetul general a emis soluţie de clasare după ce Costel Barbu s-a împăcat cu partea vătămată, primăria Suhaia, şi a achitat prejudiciul: salariul de city manager în cuantum total de aproape 80.000 de lei, au explicat sursele G4media.ro. Totodată, parchetul a cerut instanţei să îi anuleze lui Barbu diploma de licenţă de la Universitatea de Vest şi celelalte diplome şi titluri universitare.

Cine e Costel Barbu

Fostul secretar adjunct al Guvernului Orban, Costel Barbu, este acum deputat de Teleorman. În 2014, Barbu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ultraj, iar în 2015 a fost condamnat de Înalta Curte pentru incompatibilitate, fiind demis din funcția de primar al comunei teleormănene Suhaia.

Ascensiunea lui Costel Barbu în politică a început după congresul PNL din 2017, când Ludovic Orban a fost ales președinte al partidului. Cei doi ar fi devenit apropiați în contextul în care Barbu i-a fost şofer lui Orban șofer în campania internă din partid din același an. ”Orban avea permisul de conducere suspendat și avea nevoie de un șofer care să îl ducă pe la filialele din țară, în campanie. Barbu a fost acela și, de atunci, au devenit foarte apropiați”, a declarat un politician local pentru G4Media.

Ulterior congresului, Costel Barbu a fost numit secretar general adjunct al PNL, iar în decembrie 2019, odată cu instalarea lui Ludovic Orban la Palatul Victoria, Barbu a fost numit secretar general adjunct al guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.