Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ a stabilit pentru 3 decembrie următorul termen pentru procesul lui Dragnea

Inquam Photos/ Octav Ganea
Liviu Dragnea

Magistrații instanței supreme stabilit, pentru 3 decembrie, următorul termen pentru dosarul DGASPC, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ai și 6 luni de închisoare cu executare. Procesul a fost amânat pentru că apărătorii din dosar au cerut timp să studieze motivele de apel, potrivit Mediafax.

Judecătorii ÎCCJ au amânat dosarul angajărilor fictive și au stabilit următorul termen pentru data de 3 decembrie. Instanța a acordat o amânare pentru că apărătorii din dosar au cerut timp să studieze motivele de apel. Liviu Dragnea nu s-a prezentat la termenul de luni.

Luni a avut loc, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), cel de-al doilea termen al dosarului DGASPC, al angajărilor fictive, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Primul termen, de la începutul lunii octombrie, a fost amânat de magistrați pentru a le da posibilitatea unora dintre inculpaţi, printre care şi liderului PSD, să-şi angajeze avocaţi.

În motivarea deciziei de condamnare, magistraţii de la ÎCCJ arată că liderul PSD a adoptat o conduită nelegală, antisocială şi imorală în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute.

"Inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, prin instigarea inculpatei Alesu Floarea de a-şi încălca atribuţiile de serviciu, în sensul menţinerii în funcţie a celor două angajate, Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina, cunoscând că acestea nu se prezintă la serviciu şi îşi încalcă atribuţiile de serviciu prevăzute în contractul individual de muncă şi fişa postului, nu a făcut decât să adopte o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute, cu gradul de reprezentare şi cu încrederea oferită de cetăţeni în procesul electoral, fapt care a condus la o atingere a prestigiului funcţiei exercitate şi a bunei desfăşurări a relaţiilor sociale din cadrul instituţiilor publice", se arată în motivarea judecătorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.