Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ, 'gură de oxigen' pentru Camelia Bogdan. Decizia magistraților

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Camelia Bogdan

În ziua în care Completul de 5 judecători îi dădea o lovitură procu­rorului „Portocală”, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să-i dea o „gură de oxigen” fostei judecătoare Camelia Bogdan, exclusă de CSM din magis­tratură, scrie Jurnalul Național. Recursul acesteia împotriva deciziei Consiliului de excludere a ajuns la al doilea termen de judecată, prilej cu care Completul de 5 judecători a decis să respingă toate excepțiile invocate de Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului și ale avocatului Adrian Toni Neacșu. Aceștia au invocat lipsa calității reprezentanţilor convenţionali ai Cameliei Bogdan, dar și excepția nulității motivelor de recurs redactate de avocatul Cameliei Bogdan.

Incident aviatic în Rusia: Un avion de pasageri s-a prăbuşit. Singurul supraviețuitor, un copil

În schimb, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să admită, în principiu, recursurile declarate de Camelia Bogdan și de Asociația Forumului Judecătorilor din România împotriva hotărârii din 8 februarie 2017 pronunţată de CSM.

Reamintim faptul că, în 8 februarie 2017, Secţia pentru Judecători în materie disciplinară a CSM a luat în discuţie dosarul Inspecției Judiciare, cu numărul 46/J/2016, în care Camelia Bogdan a fost cercetată disciplinar. În apărarea sa, fosta judecătoare a ridicat două excepții, prima privind nelegala sesizare a Secției pentru Judecători în materie disciplinară, iar a doua a intervenției prescripției, ambele excepții fiind respinse ca neîntemeiate. În schimb, Secția pentru Judecători a admis acțiunea disciplinară efectuată de Inspecția Judiciară și, în baza art. 100, litera e din Legea 303/2004, i-a aplicat judecătoarei Camelia Bogdan sancțiunea excluderii din magistratură. Bogdan este acuzată că, în august 2014, în timp ce judeca, în apel, dosarul ICA, a parti­cipat, fiind și remunerată, la un seminar privind combaterea spălării banilor şi a corupției, la Poiana Brașov, organizat de Ministerul Agriculturii, pentru angajații APIA. Asta, în condițiile în care Minis­terul Agriculturii era constituit ca parte civilă în dosarul ICA, pe care, câteva zile mai târziu, Camelia Bogdan avea să-l soluționeze. Secția pentru Judecători a CSM a admis, cu aceeași ocazie, cererile de intervenție accesorie, în interesul Inspecției Judiciare, ale FACIAS și ale Grupului de Investigații Politice. În interesul Cameliei Bogdan a formulat o cerere de intervenție accesorie Asociația Forumul Judecătorilor din România, care a fost respinsă ca neîntemeiată. Urmă­torul termen de judecată va avea loc în data de 4 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.