Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ respinge cererea lui Cătălin Cherecheș - Din penitenciar, fostul primar dorea să scape de judecata de la Cluj

Inquam Photos / Cornel Putan
Catalin Chereches

Marți, 26 martie 2024, la Înalta Curte de Casație și Justiție, a respins cererea de strămutare, înaintată de Cătălin Cherecheș, a soluţionării contestaţiei în anulare. Fostul primar dorea să îi fie judecată cererea la o altă curte de apel decât cea de la Cluj. Cererea de strămutare a fost respinsă ca nefondată.

Cherecheș, fost primar al municipiului Baia Mare în perioada 2011-2023, acum aflat în Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, a dat o declarație prin videoconferință, din penitenciar.

„Doamnă președinte, sunt condamnat definitiv și nu există grabă în soluționarea cauzei și vă rog cu tot respectul să beneficiez de judecata unei alte instanțe care să fie compatibilă. Am toată încrederea că îmi veți da șansa”, a afirmat Cherecheș în instanță.

De asemenea, Răzvan Doseanu, avocatul lui Cherecheș, a precizat tot astăzi, pentru Digi24, că a depus deja o cerere la CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului), în numele clientului său, prin care a dat România în judecată pentru că acestuia i s-ar fi încălcat dreptul la un proces echitabil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.