Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ICCJ se pregătește să pună în cui dosarul Ghiță-Bădescu - Mișcare de ultimă oră a judecătorilor

Inquam Photos/Octav Ganea
Sebastian Ghita

Completul de judecători de la ICCJ condus de vicepreședintele instanței supreme, Iulian Dragomir, a pus luni în discuția părților din dosarul de corupție al fostului primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, și al fostului deputat PSD Sebastian Ghiță, o cerere din oficiu de sesizare a CJUE cu întrebări referitoare la aplicarea deciziei CCR.

Concret instanța a luat luni în discuție apelul DNA în dosarul în care Sebastian Ghiță  a fost achitat pentru dare de mită, la fel ca și fostul edil din Ploiești.

Citește și: Coadă la justiţie la instanţa supremă - Dosarele lui Ponta şi Şova, Sebastian Ghiţă sau Viorel Hrebenciuc, pe masa judecătorilor

Instanța a arătat că dorește să sesizeze Curtea de Justiției a Uniunii Europene și a suspendat pentru 15 minute ședința de judecată pentru avocații dar și procurorul DNA să vadă întrebările și să își pregătească concluziile.

Avocatul lui Ghiță le-a spus celor cinci judecători că până la momentul deciziei CCR privind conflictul de constituționalitate această instanță nu a admis nicio cerere de sesizare a CJUE și că are nevoie de timp pentru a vedea practica existentă la acest moment.

Dacă se va dispune sesizarea CJUE judecata în acest dosar se va suspenda până la primirea răspunsului de la instanța europeană.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.